BANKACILIKTA YALAKALIK SATIŞI

yazar:

kategori:

Bankacılar, satış müdürünün ve bölge müdürünün doğum günü için satış hedefini gördü ama böylesini ilk kez görüyor. Bankacılar arasında yalakalık satışı olarak tanımlanan jest şimdi de genel müdürlük personeline yapılmaya başlandı.
 
Türkiye ilk olarak “Necmi”olarak tanınan bölge müdürü için açılan satış kampanyası  ile bu yalakalık yöntemini öğrendi. Bölge müdürünün doğum günü nedeniyle tüm bölge şubelerinde çalışanlara sigorta hedefi verilmişti. Kısa süre sonra “Necmi”satışı yani yalakalık satışı kısa sürede kapsamını genişleterek satış müdürünü de içine aldı.  O gün doğum günü olan bölge veya bölge satış müdürüne hediye olarak sunulman satış hedefi personele dayatıldı. Yapmayan ise son dönemin bu kişilerin tepkisini üzerine çekti.
GENEL MÜDÜRLÜK BİNASINA SIÇRADI
Bankacılıkta “Necmi Satışı” şimdi de yabancı sermayeli bankanın genel müdürülüğüne sıçradı. Bölge müdürü ve satış müdürlerinin doğum günlerini kabus gibi hedef baskısı ile geçiren şube çalışanları “BUGÜN İŞLETME BANKACILIĞI SATIŞ MÜDÜRÜMÜZ A…. …. ….’nun doğum günü;) şokunu yaşadılar. Gelen mailde “Bugünün tüm vadeli mevduat kazanımlarını kendisine hediye edelim diyoruz, varmısınız? Ben efsane bir gün olacağını düşünüyor ve kazanım haberlerinizi bekliyorum” şeklinde hedef verildi.
Bu tür yalaka tarzı satışlara tepki gösteren bir banka çalışanı, “Artık bunaldık. Bazı satış müdürleri yılda iki kez hatta üç kez doğum günü kutluyorlar. Zaten hedefler ağır ve tutturmakta zorlanıyoruz. Bir de bu tarz yalakalık satışları iyice bizi bunaltıyor”dedi.