BÖLGE MÜDÜRÜ AMERİKA’YA GİDECEK SİGORTAYI PATLAT!

yazar:

kategori:

Denetimsiz bir sektör saçma sapan hedeflerin dayatılmasına neden oluyor. Son saçmalık ise bölge müdürünün kampanya birincisi olup Amerika’ya gitmesi için sigorta satışı.
Sigorta şirketleri kolay para kazanmanın yolunu buldular. Bazı özel bankalarla iş birliğine giden sigorta şirketleri hiç bir zaman riske dönüşmeyecek saçma sapan poliçe satışını teşvik etmek amacıyla Amerika seyahati düzenliyorlar. 
Avrupa sermayeli bir bankanın  Amerika hayranı bölge müdürü kampanyadan birinci olup Amerika’ya gitmek istediği için bütün bölgeyi adeta seferber etti. Bölge müdürünün bu talebi üzerine İstanbul’un bogaziçi bölgesindeki şubeler adeta sigorta satışını patlattılar. Olan ise yine vatandaşa oldu.
KGF’DE SİGORTA VURGUNU

Amerika sevdalı bölge müdürünün baskısı en çok KGF yani Kredi Garanti Fonu için bankaya gelen müşterilere zarar veriyor. Kar marjı yüzde 50 olan ferdi kaza sigortası adeta yasal zorunluluk olarak dayatılıyor. 10 bin liraya kadar ferdi kaza sigortasının kesildiği iddia ediliyor.
Yine kampanyada birinci olup Amerika’ya gitmek isteyen bölge müdürünün en çok dayattığı bir başka sigorta ise kredi kartı güvencesi. 500 lirayı bulan sigorta da adeta müşterilere zorla yaptırılıyor.
BDDK VE HAZİNE UYUYOR MU?
KGF başvurularında bankaların sigorta vurgununa BDDK ve Hazine Müsteşarlığı’nın sesiz kalması ise kafaları karıştırıyor. Bu kurumların bankaların son bir ayda yaptığı poliçeleri incelemesiyle vurgunun ortaya çıkartılabileceği öne sürülüyor.