YABANCI BANKAYA İFLAS ŞOKU!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi hakkında iflas kararı verildi. En büyük alacaklısı ise yabancı sermayeli bir banka.
Turizm sektöründeki sorunlu kredilerden sonra şimdi de inşaat sektöründeki krediler bankaların başını ağrıtmaya başladı.
Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden olan ve Ataşehir’de inşa edilen Sarphan Finans Park projesini üstlenen şirket için mahkeme iflas kararı verdi. İflas kararı verilen şirketin en büyük alacaklısı konumunda ise özel bir banka bulunuyor. 
Dava dosyasına bakan İstanbul Anadolu 1. Ticaret Mahkemesi, şirket hakkında tedbir kararı vererek kayyum ataması yapmıştı. Şirketin iflas erteleme talebi ise esastan incelemeye alındı. Ancak, davaya müdahil olan kimi alacaklı şirketlerin talebi ve Yeni Sarp İnşaat hakkında hazırlanan bilirkişi raporları sonrası mahkeme, bir tür koruma tedbiri altındaki şirket hakkında iflas kararı verdi.
EN BÜYÜK ALACAKLI BİR BANKA 
Bu karar ile birlikte, iflas erteleme tedbirleri de kaldırıldı. Şirketin tasfiyesi için dosya, İstanbul Anadolu 3. İcra İflas Müdürlüğüne gönderildi. Alacaklılardan oluşan bir iflas masası oluştu. İflas idaresi, şirkete ait varlıkların satışı ile borçların ödemesini yapacak. Çok sayıda şirket ve kurumun alacaklı konumda olduğu dosyanın ilk sırasında özel bir bankanın olduğu öğrenildi.