BANKACILARIN YENİ HASTALIĞI

yazar:

kategori:

Hedef baskısı nedeniyle oluşan stres ve depresyon binlerce bankacının bu hastalığa yakalanmasına neden oldu. İşte her 5 bankacıdan birinde görülen bu hastalık.
Zona!
Halk arasında ise ‘gece yanığı’ olarak bilinen bu hastalık artık “bankacı hastalığı”olarak anılmaya başlandı.
Son iki yıl içerisinde  çok sayıda bankacıda bu hastalığın görülmesi, tıp dünyası tarafından Zona’nın meslek hastalığı olarak da kabul edilmesine neden oldu.
Uzman Dr. Zerrin Ersoy, zona hastalığının son yıllarda bankacılar arasında yayğın bir şekilde görülmeye başlandığını belirterek, “temel sebebi iş kaynaklı yoğun stres ve depresyon. Zona hastası bankacıların büyük bir bölümü ya psikolojik tedavi görmüş ya da görmeye muhtaç halde“dedi.
STRESTEN ZONA OLDUM
Aysel Z. 17 yıllık bankacı. Son 1 yılda 3 kez psikolojik tedavi görmüş ve halen yeşil reçete ile satılan ilaç kullanıyor.Sırt, göğüs, karın, kalça, kol, bacak, boyun, baş ve yüz bölgelerindeki kızarıklıkların geçmemesi üzerine doktora gidince zona hastası olduğunu öğrenmiş.
Aysel Z, “Doktor strese bağlı bir hastalık olduğunu ve stresten uzak durmam gerektiğini söyledi. Sektördeki acımasız hedef baskısı karşısında nasıl stres olmayasın ki! aynı şubede neredeyse iş arkadaşlarımın yarısı psikolojik destek ilaçları ile ayakta duruyor.“dedi.