YAPI KREDİ KARINDAN MEMNUN!

yazar:

kategori:

Yapı Kredi, bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyar lira net kar elde etti.
Yapı Kredi’den yapılan açıklamaya göre, bankanın toplam nakdi ve gayrinakdi kredileri yüzde 5 artışla 256,1 milyar TL, toplam mevduatı ise yüzde 4 yükselerek 163,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Yapı Kredi’nin solo bazda sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,4’e çıkarken, net karı 1 milyar TL olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Yapı Kredi’nin “Hasat Zamanı” stratejisi kapsamında yılın ilk çeyreğinde de sürdürülebilir performansa dönük yapılan yatırımların başarılı sonuçlarını almaya devam ettiklerini ifade etti.

Açıkalın, bu dönemde yaşanan konjonktürel belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisini desteklemeye devam ettiklerini belirterek, “Yapı Kredi olarak sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme stratejisinin başarılı sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Yılın ilk üç ayında, toplam aktiflerimiz yıl sonuna kıyasla yüzde 4 yükselerek 281 milyar TL’yi aştı. Toplam nakdi kredi hacmimiz hem şirket hem de bireysel kredi artışıyla desteklendi. Böylelikle bu rakam, sene sonundan bu yana yüzde 4 artarak 183.7 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde sağlanan Kredi Garanti Fonu imkanını da aktif olarak kullanarak KOBİ ve ticari müşterilerilerimize ek fırsatlar sunduk. Öte yandan, fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine her zaman olduğu gibi önem vermeye devam ettik. Zorlu faaliyet ortamına rağmen 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirerek uluslararası piyasalarda Yapı Kredi’ye ve Türkiye ekonomisine duyulan güveni bir kez daha teyit ettik.” değerlendirmesinde bulundu.