KRALİÇE DE ÇIPLAK MI?

Hanif Serter,  bankacılık sektöründeki erkek gibi davranan bayan yöneticileri yazdı. Neden personele kötü davranıyor, en büyük özellikleri ve korkuları neler? Bu yönetici tipini tanıyacaksınız!
Yönetim kadrolarında yer alan, kraldan çok kralcı,  erkekten çok erkeksi davranan kadınlar neye hizmet ediyor?
İş dünyasında erkek egemen yönetim kadrolarının en sevdiği yönetici tiplerinden biri de erkek gibi davranan kadın yöneticilerdir. Sert mizaçları, acımasız tavırları, gözü kara yaklaşımları, risk alma davranışları ile hemcinslerinden ilk bakışta bile ayrılan bu kadınlar, ” güçlü” duruşları ile göz doldururlar. Hemcinslerine göre daha sert ve kabadırlar. 
BAŞKA SEÇENEKLERİ YOK!
İletişim kurarken de düz, anlayışsız ve kırıcı davranırlar. Kişisel geçmişleri, psikolojik temelleri, hormonal dengeleri, dünya görüşleri, hayattan beklentileri, kişisel hedefleri ve değerleri ile bir bütün olarak bakıldığında, böyle olmaktan ve bu şekilde davranmaktan başka seçenekleri de yoktur onların. İsteseler de yumuşak huylu, esnek, estetik, koruyucu, nazik olamazlar . Böyle olmayı beyinlerinde “ zayıflık” olarak kodladıkları için, kendilerini asla bu duruma sokmayı göze alamazlar . 
Bu yüzden insanları yönetirken hesapsızca kırıp döker, kolayca aşılmayacak sınırlar çizer , araya da ulaşılmaz mesafeler koyarlar. Aslında tek yapmaya çalıştıkları , kendilerini korumaktır. Çünkü onlar kırılmaktan ölesiye korkarlar. 
SALDIRIDAN BAŞKA BİR ŞEY BİLMEZLER
Başarısızlık onlar için en büyük günahtır . 
Zayıf yönlerini gizlemek için en iyi silahları tepeden bakmaktır. Kendilerini savunmak zorunda kalmamak için tek bildikleri taktik saldırıdır. 
Onlar kızgınlıktan çok acınmayı hakeden kadınlardır. Büyük zorlukları tek başına göğüslemek zorunda kalmış küçük kız çocukları taşırlar içlerinde. Bir gün bir yerlerde ” kadın” olmanın zorluğunu görmüş ya da yaşamış, içsel olarak “ kadın” gibi olmayı reddederek bu zorluklardan kurtulmaya karar vermişlerdir. Başarının ” erkek” olmakla, ” erkek gibi davranmakla” ilgili olduğunu öğrenmiş , kabullenmiş , belki de  erkek kardeşleri ile bu şekilde rekabet etmeyi seçmişlerdir. Kadın dünyasının duygusal karmaşıklığı , düşünsel incelikleri, zayıflık gibi görünen hassasiyetleri yorar onları . 
KADINLARA KARŞI ACIMASIZLAR
Erkeklere ait bir dünyada, onlar gibi davranarak yer edinmenin kolaycılığına kaçar çoğu. Erkek gözüyle bakmadığı için daha bir acımasızdır kadınlara karşı. Kendisinde olmayan esnekliği, zerafeti görmeye de tahammülü yoktur bu yüzden . Çocuk doğurmaya karar veren personeli küçümsemek, haftasonunu eşiyle geçirmek isteyen personele ek işler verip mesaiye kalmasını istemek, beğenmediği bir çalışma ile ilgili acımasızca geri bildirim vermek doğallıkla yaptığı şeylerdir. 
Onlar gerçek hikayesini asla  bilemediğimiz ve bilemeyeceğimiz kadınlardır. Hikayelerini anlatacak kadar kimseye güvenmezler çünkü. Muhtemeldir ki onlar kendilerinden başka kimseye güvenmemeyi,  çok ağır bedeller ödeyerek öğrenmişlerdir. O yüzden sarsılmaz bir özgüvene sahip görünürler. O yüzden bu özgüvenleri ile herkesi ezip geçerler. Başarıya ulaşmak , güvende olmakla eş değerdir onlar için . O yüzden başarı için her şeyi yaparlar. 
Erkekten çok erkeksi davranan bu kadınlar, o meşhur kraldan bile daha çıplaktırlar aslında. O yüzden üşürler ve üşütürler insanı. O yüzden donup kalırsınız onları görünce. “Kral çıplak !” diye bağırmaya bile cesaret edersiniz de, onları böyle çıplak görünce susmak gelir içinizden . Kralın çıplaklığı kandırılmışlığını gösterir ama, Kraliçeninki yalnızlığını . Ve yalnızlık en büyük cezadır, bir insana verilen…

Hanife Serter