RAMAZAN’DA BU NEYİN KAFASI?

Veznedar Plaza Oğlanları’na fena takmış durumda. Ramazan ayında operasyon yapmaya kalkanlara soruyor: Bu neyin kafası?
Sokak jargonudur  bu cümle. Bankacılık artık sokakta yapıldığına göre bu söylem bu yazıya iyi gider diye düşündüm.
Son dönemde  yeni nesilin sık sık dilinde dolaşır durur, bir o kadar kulağa basit gelen  bu söylem aslında ne kadar da manidardır?
Neden mi bahsediyorum?
“Bu neyin kafasıdır” işte bu cümleden bahsediyorum.
Her gün  etrafımda karar verilen, yılın icadı diye lansmanı yapılan kampanyalara, ürünlere ya da ulaşılması hedeflenen hayallere, verilen hedeflere baktığımda sadece bende yeni yetme diye nitelendirdiğim, x ve y kuşaklarının cümlesi gelir aklıma :
‘bu neyin kafasıdır’ plaza oğlanları….
Hadi Türkiye Cumhuriyetinin de yaşadığınızı unuttunuz, ülkeniz adına öngörülen büyüme beklentilerini de unuttunuz da
Siz ne hakla bu kadar büyümeyi hayal ediyorsunuz,
Hadi hayal insanoğlunun sermayesidir de siz ne hak ile akla hayale sığmaya hedefleri tutturması için “hadi koş ,hadi go, hadi ziyaret, hadi hadi” diye tacizlerle çalışma hayatını çalışılamaz hale getirdiniz.
Hadi ülkeyi unuttunuz, Müslüman da mı olduğunuzu, ramazan dolayısıyla insanların iş yada sosyal hayatta kenara çekilip rehavete de mi kapıldığını unuttunuz,
Ülkenin ekonomik koşullarını zaten hep yok saydınız da siyasi belirsizliği, seçimi, referandumu  ya da ülkenin  gelecekte diğer ülkeler ile olan siyasi çıkmazlarını  yada ülkenize temas edecek riskleri de mi unuttunuz,
Neden mi anlatıyor veznedar bu hikayeyi?
İcatçının biri bir gün gelir iki İngilizce kellime go, hadi koş ,hadi git ,hadi yap ile zamansız ve ulaşılamaz hedef koyarsa ben de sahanın dili ile derim ki onlara  siz neyin kafasını yaşıyorsunuz, siz ne yapıyorsunuz siz nerede yaşıyorsunuz ? Sizin yaşadığınız plaza nerede hangi ülkede? Ya da siz bu bankacılığı nerede öğrendiniz?
Not : özel bir bankada hedeflere artık net tarih koyularak baskı daha da artırılmıştır( 10 hafta vaktiniz var diyerek başlangıç ve bitiş tarihini belirleyerek 18 temmuz ya da 15 haziran kafa başı bu ölü ve bitik zamanda , bu ekonomik ve siyasi ortamda  4 milyon ile 8 milyon arasında kafa başına büyümeyi  hayal ediyor, ve bu hayallerine ulaşmak için çalışanlarına çok ciddi baskı uyguluyor)
Hadi işinize bakın
Zaten iş yok hadi boşverin ülkenin durumu malum, hadi gooooo tatileee, yaz geldi tabi izinlerinize engel olunmazsa:))
(aman haa çalışma bakanlığı duymasın duysa ne olur laf aramızda bir şey yapmaz)
Çalışanlarınıza artık bıkkınlık geldi,
Çok istiyorsanız alın 2 beher, sülfirik asit,etil alkol laboratuvara gidin
hadi deneyinizi yapın…
veznedar…