DEV BANKADA KÜÇÜLME OPERASYONU

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük ikinci özel bankasında binlerce çalışanda küçülme kabusu yaşanıyor. Banka yönetiminin bazı şubeleri kapatacağı  iddia ediliyor.  Binlerce çalışanda panik var.
 
Avrupa sermayeli dev bankanın bir kaç ay içerinide cidid bir küçülme operasyonu başlatacağı ve bu nedenle bazı personellerle farklı şehirlerde istihdamı için görüşmeler yapıldığı iddia edliliyor.
İddalara göre, dev banka son altı ayda bazı şubelerini kapattı ancak ciddi bir personel çıkartmaya gitmedi. Ancak Eylül ayından itibaren şube kapatma ve birleştirme çalışmalarının daha da artarak hızlanacağı iddia ediliyor. Bankanın bazı personelleri  bölge müdürlüklerine çağırarak farklı şehirlerde çalışıp çalışamayacağı konusunda yoklama yaptığı belirtiliyor. Bankanın binlerce çalışanında şididen işsiz kalma korkusu başladı.
BANKA SESİZ
Paramedya.com’un  bankanın bir üst düzey yetkilisi ile yaptığı görüşmede bu iddialar yalanlanmadı. Ancak şube kapatma ve birleşmelerin boyutu hakkında da bilği vermekten kaçındılar.  Bankanın bu küçülme operasyonundan en az bin kişinin etkilenmesi bekleniyor. Ancak kaç kişinin işten çıkartılacağı konusunda net bir bilgi yok.