ETME BULMA DÜNYASI

yazar:

kategori:

İşten çıkartılan arkadaşının davasında banka leyhine şahitlik yapan bankacıyı düşük performanstan kovdular. 
Bankaların aleyhine açılan her 10 davadan 8’i fazla mesai talebi gerekçesi içeriyor. Banka çalışanları fazla mesai davasında geç saatlere kadar açık olan bilgisayar kayıtları ve yazışmaları  gerekçe gösterirken, bankalar ise davacının en yakın çalışma arkadaşlarını şahit olarak gösteriyor. 
İstanbıl’da yaşanan bir olay ise “ilahi adalet”denilecek türden.
Yabancı sermayeli bankanın İstanbul’dani bir şubesinde çalışan N.D geçen yıl düşük performans gerekçesiyle işten atıldı. Bankacı banka aleyhine işe iade ve fazla mesai davası açtı. İşe iade davasında mahkeme bankacının lehine karar verdi. Mesai davası ise halen sürüyor.  Banka bu davada işten çıkarttığı personelin şube arkadaşı  C.T‘yi şahit olarak gösterdi. Bu şahidin ifadesiyle bankacı ND mesai davasını kaybetti.
İLAHİ ADALET!
Geçen yıl en yakın arkadaşı alehinde banka için şahitlik yapan C.T bir yıl sonra o da düşük performans gerekçesiyle işten atıldı. Davayı en yakın arkadaşının yalancı şahitliği yüzünden kaybeden  N.D, “ilahi adalet yerini buldu. İnsan kaynaklarının baskısı ile yalancı şahitlik yaptı buna rağmen kovuldu. Bakalım kendisi için kim şahitlik yapacak”diye konuştu.
BANKALAR BUNU HEP YAPIYOR
Bankalar son yıllarda haklarında açılan yüzlerce fazla mesai davasında davalının en yakın arkadaşlarını şahit olarak gösteriyor. Bu tür davalara genelde İnsan Kaynakları biriminden de yöneticilerin girmesi  personeli zoraki ifadeye zorluyor.