BANKADAN İLK KİM İŞTEN ÇIKARTILMALI?

Duayen bankacı VEZNEDAR yeni bir tartışma başlatıyor.Kim işten çıkartılmalı?  2-3 bin lira alan şube çalışanı mı yoksa aylık 20 bin lira maliyetli goygodan başka bir işe yaramayan satış müdürleri mi?
Nerede kalmıştık?
Öncelikle özür dilemek istiyorum, size zaman ayıramadığım için cenaze, plaza oğlanları, gmy nin ölümü vs. konuları işlerken sizi çok çok ihmal ettim.
Siz okurları değil sakın yanlış anlamayın, goygoycu satış müdürlerini ihmal ettim.
Derdim kimseyle uğraşmak değil, derdim içimde bulunduğum sektördeki gördüğüm aksaklıkları dile getirip 200.000 kişi ve çekirdek aileleri adına değişime vesile olmak.
En büyük aksaklık ta nedir biliyor musunuz? Birden fazla bu konuyu yazmama rağmen birkaç bankanın satış müdürlüğü ne son vermesi ama çoğu bankanın bu görev e ısrarla inanmasıdır? Bölge müdürü varsa, şube müdürü var her şeyi anlıyorum. Âmâ neden satış müdürlerinin olduğunu hiç mi hiç anlamıyorum.
Size daha önce bakkal hesabı yaptım. Bu adamların maliyeti yol, sigortası maaşı, yemeği, temsil masrafları vs. ortalama 20.000 TL dir.
Hazır siz bankalar ağzınıza maliyeti düşürmeyi, küçülmeyi, şubelerde birleştirmeyi kısacası küçülmeyi ağzınıza dolamışken neden bu adamlardan küçülmeye başlamıyorsunuz.
Hemen hemen tüm sektördeki satış müdürlerini ismen ve çalışma tarzlarını biliyor ve takip ediyorum takip edemediklerim de saha kanalıyla sizden de geri bildirimler alıyorum.
Evet, veznedar soruyor bu goygoycu çobanlar ne iş yapar?
Sadece teşekkür ve tebrik etmek için mi 20 bin bankaya zarar yazıyorlar? Hanginize değer katmışlar, sadece genel müdürlük kampanyalarını ve gündemini saha ya aktarmak mı? O zaman şube müdürleri ne işe yarıyor? O zaman şube müdürlerinizi gözden geçirmelisiniz.
Bu görev tanımının icatçı bankası kimdir acaba? Kesinlikle bir adım öne çıkıp sizlerden özür dilemeli sektöre bu kadar zarar verdiği için… Şube müdürüne paralel yetkilerle sahaya sunulan bu görev tanımı bir süre şube müdürlerinin üstünde olma algısına kadar gitmiş, âmâ şuan sahadaki portföylerin gözünde bile hükmü olmayan bir yeni tanıma kadar düşmüştür. Ve artık kanımca gereksizdir.
Bu goygoycular sat sat demekle teşekkür etmekle sinerji ve heyecanı yaratacağını düşünüp, şube ziyaretleriyle sahanın moral ve motivasyonunu aşağı çekenler değil midir?
İşi gücü yaygara yapmak olan bu adamlar baş mobingci değiller mi, yazılı olarak sözde dikkatli mail atıp iz bırakmadan aba altından sopa gösterip mobbingi çok iyi uygulayıp bankaya açılan davalarında bankanın başına bela olan adamlar değiller midir?
Vazgeçin artık banka üst yöneticileri…
Bunlar goygoycu ve yaygara yapmaktan, ortada dolanıp 20 bin size zarar yazmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Bu işten vazgeçin artık…
Hadi işinize bakın
Satış müdürünüzden teşekkür maili gelince kahkaha atıp ‘goygoycularınız yine teşekkür etti diyerek kahkaha atın ve beni hatırlayın’
Veznedar,