REFERANSI KİRLENEN GMY

yazar:

kategori:

Bankacılık sektörü etme bulma dünyası haline geldi. Referans kirliliğinin babası olarak bilinen işsiz GMY’nin referans kirliliği nedeniyle iş bulamadığı iddia edildi.
Bankacılık kulislerinde son bir kaç gündür oldukça ilginç bir haber dolaşıyor. Yıllarca çalıştığı bankadan kovulan  eski bir genel müdür yardımcısı yaptığı iş görüşmelerinin olumsuz geçmesi konusunda eski bankasını suçluyor.
Türkiye’de bankaların sıklıkla kullandığı ve binlerce bankacının işsiz kalmasına neden olan REFERANS KİRLENMESİ’nin babası olan bu Genel Müdür Yardımcısı iki banka ile görüşme yaptı. İkisi de yapancı banka, “dahi çocuk”olarak da adlandırılan bu genel müdür yardımcısı ile çalışmayı kabul etmediler.
Araya giren bazı kişilerin ısrarı ile yapılan görüşmelerde  daha önce çalıştığı bankanın kendisi hakkında olumsuz referans vermesi gösterildi.
“ETME BULMA DÜNYASI”
Söz konusu genel müdür yardımcısı  bu konuda kızgınlığını sık sık dile getirse de  yakın çevresi  bu durumu “ilahi adalet”olarak yorumluyorlar.
REFERANS KİRLİLİĞİ NEDİR?
Referans kirliliği son yıllarda bir banka tarafından başlatılan ve kısa sürede bir çok bankanın kullandığı etik olmayan  “karalama yöntemi”olarak biliniyor.  Bankalar kendinden ayrılan personel hakkında kötü referans vererek iş bulmasını engelliyor.
Bankaların bunu yapmasına gerekçe olarak gideceği bankaya müşteri taşımasına engel olma olarak gösteriliyor.