TÜRK BANKALARINA CEZA BİLMECESİ

yazar:

kategori:

Habertürk Gazetesi tarafından ortaya atılan “6 Türk bankasına ceza geliyor”haberi BDDK Başkanı tarafından yayınlandı. Habertürk haberi sildi ama dünya tartışıyor: ABD, BDDK’ya bilgi verir mi?
 
Habertürk Gazetesi “6 Türk bankasına Amerika tarafından 5 milyar doları bulan ceza verilecek”haberini verince Türkiye’de  adeta kıyamet koptu. 
Hükümet kanadından bu konuda bir açıklama yapılmazken, Habertürk internet sitesindeki bu haberi bir süre sonra sildi. Günün ilerleyen saatlerinde BDDK Başkanı Akben bir açıklama yaparak bu haberin doğru olmadığını Amerika’da Türk bankalarına yönelik bir soruşturmanın olmadığını açıkladı.
BDDK tarafından yapılan bu açıklama çeşitli tartışmalara da neden oldu. Amerika’da gizli olarak sürdürüldüğü iddia edilen bir soruşturma konusunda Türkiye’ye dahası BDDK’ya bilgi verirler mi?
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu basında çıkan bazı haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı.

BDDK’dan yapılan duyuruda ABD’nin Türk bankalarına yönelik ceza hazırlığında olduğu haberlerine karşılık basında çıkan bu haberlere itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.

Kurumun duyurusunda, “Bankalarımız ve sektörümüz dün olduğu gibi bugün de Kurumumuzun gözetimi ve denetimi altında güçlü ve sağlam şekilde yoluna devam etmektedir” ifadelerini kullanıldı.

Konuyla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da bir açıklama yayınladı.