SÜRGÜN FIRTINASI BAŞLADI

yazar:

kategori:

Türk ve yabancı ortaklı bankada uzun süredir beklenen sürgün fırtınası çalışanları vurmaya başladı. İlk etapta emekliliği gelen müdürler zorla emekli edildi. Bir çok personele ise farklı bölge ve şehirler için teklif gitmeye başladı.
5 Mayıs 2017 tarihinde ParaMedya.com da yayınlanan “Bankacılıkta Sürgün fırtınası. Ya sürgün ya istifa”haberinde  ver alan bilgiler yerli ve yabancı ortaklı bankada  hayata geçirilmeye başlandı. Banka yönetimi geçen hafta bazı müdürleri emekliye sevk etti, bazılarıyla da yollarını ayırdı. 
Bankanın küçülme politikasının önümüzdeki günlerde operasyon ve kobi tarafında da devam etmesi bekleniyor. Son 10 gün içerisinde İstanbul’da bazı operasyon çalışanlarının zıt bölgelere atamaları yapıldı.  
FARKLI ŞEHİR ÖNERİSİ
Bankanın bu haftadan itibaren farklı şehir ya da istifa teklifini sunması bekleniyor. Farklı şehir teklif edilecek personel sayısı konusunda net bir bilgi yok. Ancak sendikanın bu konuda sesiz kalması banka çalışanları tarafından tepki ile karşılanıyor. Bankanın binlerce çalışanı adeta diken üzerinde rahatsız bir şekilde bekliyor.
YALANLAMIŞTI
Öte yandan ParaMedya.com haberi o dönem bankanın bir üst düzey yetkilisi tarafından yapılan telekonferansla yalanlanmıştı. 
 

Resim iki kere tıklaYA SÜRGÜN YA İSTİFA

Bankacılık dünyasında sonunda bu da oluyor. Küçülme politikasındaki banka yüzlerce personelini farklı illere tayin edecek. Gitmek istemeyen ise istifa etmek zorunda kalacak.