GENEL MÜDÜRÜ YABANCI CEO’YA ŞİKAYET ETTİLER

yazar:

kategori:

Bankacılık dünyası  Türk genel müdürünü yabancı CEO’ya şikayet eden bankacıları konuşuyor. Kontrollü anket ve yılbaşı öncesi personel çıkartılmasını en üst düzeydeki yöneticiye yüzlerce mail ile şikayet ettiler.
İlk kez ParaMedya.com un ortaya çıkarttığı “zoraki personel memnuniyet anketi”nin yankıları sürerken, bankanın bir çok  bankalarının yöneticilerini uluslararası ceo’ya bir elektronik posta ile şikayet ettiler.
Banka’nın Avrupa’daki CEO’su şikayetlere yanıt vererek konu ile bizzat ilgileneceğini söyledi.  Hollanda’da bulanan bazı yetkililer ise Paramedya.com ‘daki yayınlanan anketi manipüle edilmesi talimatının yer aldığı belgenin  açık halini yani orjinalini talep ettiler. Paramedya.com söz konusu elektronik yazışmada bankacılık yasası gereği banka adı ve kişilerin ismini kapatmıştı. 
Yabancı yöneticiler özellikle anketin yanlız doldurulması gerekirken, başında müdür bulunması gerektiğini talimatla isteyen bölge müdürüne karşı şaşkınlıklarını gizleyemediler.
İŞTE ŞİKAYET MEKTUBU
Söz konusu bankanın bir personeli tarafından CEO’ya atılan elektronik postada şunlar yer aldı:
“I told you many things about bad trend at the Turkey branch. But you did not do anything to correct it. what will you do If these injustice and human discrimination happend in your country ? On Friday, many of my friends fired from their jobs. Maybe more than 50 poeple before christmas. Many families got sad. You have to control ad correct this injustice and human discrimination. These people whose fired, learned the situation when they could not open their computers in the morning in their offices.
Also you can find subjects how they increase the OHI Score in Turkey branch. There are bad news in social media and internet news about it. Managers sent emails to down managers, for completing the survey together with their staffs. What a shame! 🙁 
Here are the bad new in social media and news on internet.
I will told you 4 months ago there was a problem there.
I hope nobody get sad anymore.
http://www.paramedya.com/devami/33242/kontrollu-anket-genel-muduru-mutlu-edecek-
http://www.paramedya.com/devami/33239/yilin-son-bankaci-katliami
Best Regards, 
O…G”

MEKTUBUN TÜRKÇESİ:
 Sevgili Ralph, umarım son görüşmemizden bu yana iyisindir. Sana Türkiye şubesindeki kötü gidişat hakkında bilgi verdiğimden bu yana bu konuda pek olumlu bir gelişme olmadı. Aynı adaletsiz ve insan haklarına aykırı durumlar sizin ülkenizde olsa izin vermeyeceğiniz durumları, ayrımcılığı düzeltmek için bir şey yapmadınız.
Yılbaşından önce bir çok arkadaşım işten kovuldu. 50 kişi ve aileleri tam yılbaşı öncesi üzgün. 
Bu adaletsiz ve insan ayrımcılığı yapan durumu kontrol etmeli ve düzeltmelisiniz. Bu insanlar işten kovulduklarını sabah işyerindeki bilgisayarları açılmadığında öğrendiler.Ayrıca Türkiye Şubesi’ndeki OHİ skorlarını yükseltmek için Nasıl müdahale edildiği Nasıl başına insan dikildiğini anlatan haberler de sosyal medyada ve internet sitelerinde haber oldu. Ne büyük utanç !  Müdürler altındaki müdürlere bu konuda mailler göndermiş.Bunu durdurun artık . Daha fazla kimse üzülmesin ..”