BANKALAR ŞUBECİLİĞİ BİTİRİYOR

yazar:

kategori:

Dijitalleşme bir mesleğin bitmesine neden oluyor. 2017 yılında Yapı Kredi, Akbank, Finansbank ve Garanti yüzlerce şube kapattı. 
Bankalar için 2017 yılı adeta küçülme ve personel çıkartma yılı oldu. 
Bazı bankalar dijitalleşmeyi bazıları ise krizi bahane ederek çok sayıda şube kapattı.  Bankaların şube kapatması ile birlikte binlerce bankacı da işsiz kaldı.
Her şey 5 yıl öncesi başladı. Bankacılara verilen mobil hedef aynı zamanda şube personelinin de sonu oldu. Bankacılık işlemlerinin en yoğun yapıldığı mobil uygulamalar  köklü bir mesleği de adeta yok ediyor.
2017 yılında en fazla şubeyi dijitalleşme konusunda önemli adım atan Yapı Kredi Bankası yaptı. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, Yapı Kredi Bankası 70 şubesinin kapısına kilit vurdu. 
Yine bu bankayı Enpara ile mobil bankacılığın öncülerinden QNB Finansbank yaptı. QNB Finansbank  son yıllarda en çok personel çıkartan banka olmakla beraber en çok şube kapatan bankalar arasında da yer aldı. QNB Finansbank 50 şube kapattı.
Şube kapatan bankalar arasında Garanti ve Akbank’ın yer alması da dikkat çekti.  Türkiye’nin en büyük bankaları arasında yer alan Akbank 40 şube kapatırken, Garanti Bankası 23 şube kapattı. 
DENİZ VE HALK ŞUBE AÇTI
Bazı bankaların şube kapatmalarına rağmen Denizbank, Halkbankası, Fiba, Anadolu ve Halkbank şube açtı. Denizbank’ın tarım bölgelerindeki şube açışları dikkat çekti.