MOBBİNG ALTINDA KADINLAR GÜNÜ

yazar:

kategori:

Banksis Genel Başkanı  Semih Özen, “hayatın olağan akışı içinde yaşadığı kutsal hakları bile banka için kötü performans ölçüsü”dedi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası Banksis bir bildiri yayınlayarak, doğum ve süt izni nedeniyle işten atılmalara dikkat çekti. 
Sendika Genel Başkanı Semih Özen, yaptığı açıklamada bankacı kadınların son yıllarda en büyük sorunu olarak görülen haklarının ihlal edildiğini belirtti. Özen şunları söyledi:
“Türk toplumunun uğradığı başarısızlıkların sebebi kadınlarımıza karşı yapılan ihmal ve kusurdan doğmaktadır. Kadınlar bankalarda her türlü kötü ayrımcılıklara karşı karşıya. Hayatın olağan akışı içinde yaşadığı kutsal hakları bile banka için kötü performans ölçüsü olmaktadır. Doğum ve sağlık nedenleri, İK yönetimlerince işten atılma nedenidir.”
MOBBİNG KÖTÜ BİR HASTALIK
Semih Özen, bankacılık sektöründe yaşanan mobbinge de dikkat çekerek, “Öyle ki, bugünkü bankacılık sistemi içerisinde en basit nedenlerle çalışma hakları yok edilen kadınların yaşama hakları bile, baskı, mobbing ve şiddetten kaynaklanan en kötü hastalıkların tehdiiti altındadır”diye konuştu.