GENEL MÜDÜRE DERS VEREN BANKACI

yazar:

kategori:

Kadın hakları ve çalışma koşulları konusunda medyayla şirin görünmeye çalışan bayan genel müdüre bir çalışanının verdiği yanıt adeta ders niteliğinde. İşte o yanıt:
Son dönemde hakkında “samimiyet”sorgusu yapılan  bayan genel müdüre bir personelin sosyal medya üzerinde verdiği yanıt adeta kapak oldu.
Her fırsatta medyaya çıkarak kadınların çalışma koşullarının iyileştirildiğini anlatan bayan genel müdüre, her şeyin göründüğü gibi olmadığını ifade eden bayan bankacının  ismiyle yaptığı yorum yüzlerce çalışan tarafından paylaşıldı. Ancak bu paylaşımın sosyal medyada korkudan yapılmadığı buna karşın whatsapp üzerinden binlerce yapıldığı dikkat çekti.
İşte o yorum:
Asgari ucretle eleman calistirmak yerine calisanin emeginin karsiligini verseniz personel zaten severek isteyerek calisir ve daha cok verim alirsiniz… Yap sat otur kalk yeme icme sadece sat diyerek insan calistirilmaz… 5 sene emek verdigim sevgili banka kiymet bilmeyi ogrenirseniz,şube calisanlarini insan yerine koyarsaniz ve gunu kurtarmak yerine ileriye dönük isler yaparsaniz bu durumlara gelmezsiniz…sadece sizlerinin yasamaya hakki yok bizde insaniz.. bizde ewlenicez bizde cocuk yapicaz bizde is cikisi arkadasimizla ailemizle sizler gibi disari cikip bi kavemizi icecegiz… Cunku biz de INSANIZ… saat 7 ye kdr zorla insanlari şubede kole gibi tutmayin,aksamin o saatinde insanlar ewinde yemek yiyiyor dinleniyor siz personele arama yaptiriyorsunuz ondan sonra musterilerden o saatte kotu sozler duyuyolar.. Basari demek en kisa zamanda yapilmasi gerekeni en iyi sekilde yapmak demektir.insanlari köle gibi zorla aksamin 7-8 ine kadar sirf ceza wermek icin keyfinize tutmayin.. herkesin bi ewi bi ailesi var kendine ayirmasi gereken zamani var.. bizleri performans dusuklugu bahanesiyle cikartmak yerine biz nerde neyi yanlis yapiyoruz ne yaparsak bu durum duzelir diye dusunseydiniz bu durumlara gelinmezdi.. Bence personel cikartmak, insanlarin hayatlariyla oynamak yerine kafanizi degistirin.. hepimizi zor durumda biraktiniz… ben ve arkadaslarimin vicdani cok rahat cunku biz coook calistik… simdi siz dusunun acaba daha az yesekte bu insanlarin maaslarinimi arttirsak,calisma sartlarini daha insancil yapsak duzelir mi diye… ama bunu dusunebilcek beyin ve vicdaniniz var mi bilmem… Allah akıl fikir ve vicdan versin…”