YABANCI BANKANIN SGK KURNAZLIĞI

yazar:

kategori:

Avrupa sermayeli bankanın  çay ve temizlik hizmeti sunan personellerin SGK’larını yarım gün ödediği iddia edildi. Samsun’da ortaya çıkan skandalın faturası yine çalışana kesildi.
Her yıl milyarlarca liralık karı ülkesine çuvallarla götüren yabancı bankalar, Türk çalışanlarına üç kuruşluk  sosyal güvenceyi bile çok görüyorlar.
Avrupa sermayeli bankanın Samsun bölgesinde patlayan olay “yok artık”denilecek türden.  Bankanın samsun’da bir şubesinde çalışan hizmetli  bir çok şubede olduğu gibi tam gün çalıştırılınca SGK’ya şikayette bulundu. SGK müfettişlerinin olaya müdahale etmesi üzerine bankanın genel müdürlüğü devreye girip tüm şubelerine çay ve temizlik hizmeti sunan çalışanların yarım gün çalıştırılması talimatı verdi.
KÜÇÜK HESAP
Şubelerde çay ve temizlik hizmeti veren kişilerin yarım günlük SGK prim hesabı yapan yabancı bankaya karşı tepkilerde büyüyor. Bazı hizmetliler, şubelerin büyük bir bölümünde yarım gün olan çalışma şartlarının tam güne dönüştürüldüğünü belirterek, “Genel müdürlüğün devreye girmesi ile bu konuda şubeler yarım güne başladı. Peki geçmiş yıllarda yaptığımız tam çalışmalar ne olacak”diyorlar.
Öte yandan Avrupa sermayeli bir bankanın bu küçük hesabı çalışanlar arasında da alay konusu oldu.