İŞ BANKASI’NDA KREŞ SPEKÜLASYONU

yazar:

kategori:

İş Bankası’nda kreş kapatılacak mı? Sendika  tüm bu iddiaları reddetti. Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, böyle bir olayın söz konusu olmadığını asıl amacın bankaya saldırı olduğunu açıkladı.
Banka Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) başkanı Metin Tiryakioğlu’nun banka çalışanlarından gelen görüş ve talepleri tehditle karşıladığı iddiası sosyal medyada hızla yayılıyor.  Bir haber sitesinde çıkan İddiaya göre toplu iş sözleşmesi sürecinde emekçilerden yoğun şekilde gelen İş Kuleleri’nde ve aynı belediye sınırları içindeki şubelerde kreş talebi, BASİSEN’in 34 yıldır başkanı olan Metin Tiryakioğlu‘nun “Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi’ndeki (TUTOM) kreşi de kapattırırım” tehdidiyle karşılık buldu.
KESİNLİKLE YALAN HABER
Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, Paramedya.com’un sorularını yanıtladı.
Tiryakioğlu, böyle bir olayın ne konuşulduğunu ne de gündeme geldiğini belirterek, “Bu haberi tekzip ediyoruz. Böyle bir şey teknik olarak da mümkün değil”dedi.
Tiryakioğlu, söz konusu haber ve sosyal medyada çıkan yorumların asıl hedefinin yüzde 100 milli sermayeli İş Bankası’nı yıpratmaya yönelik olduğunu da söyledi. Tiryakioğlu, “bu iddianın sahibi ispatla yükümlüdür”diye konuştu.