BDDK artık neyin kısaltması oldu ?

Aykırı müdürden kapak olacak bir yazı daha.. BDDK’nın açılımı nedir? Sizde okuyunca  EVET AYNEN ÖYLE diyeceksiniz.. İşte o muhteşem yazı:
BDDK artık neyin kısaltması oldu ? 
Bankaların Dilediğini Dışarı Kovması
İlkokul çağlarında yazıları bağıra bağıra okurduk, tüm sınıf dinlerdi okuyanı, sonra bir başkası kalınan yerden, devam ederdi sesiz kalabalık takip ederdi okuyanı. Güzel günlermiş sonrasında ne sesli okuyan ne de takip eden kaldı.
Tüm çalışanlar sessizce yaşıyorlar, gözleriyle okuyarak yorum bile yapamıyorlar. Hepimiz sessiz birer kalabalığız. Aslında çok kalabalığız ve büyük gücüz. Hayatımıza gözlerimizle okumak, içinden okumak girdiğinden beri sesimiz çıkmıyor. Çalışma hayatı gün be gün zorlaşıyor, ekmek parası kazanmak hepimiz için bir önce ki güne göre daha zorlaşıyor. 
Bankaların Dilediğini Dışarı Kovması; kısaca BDDK yani  çok sistematik yapılıyor. Her ay, her hafta, her gün bir banka BDDK yapıyor. Gün geçmiyor ki bir BDDK olmasın. BDDK lar öyle sudan sebeplerle, yapılmaya başlandı ki artık bu işi yönetenler pardon yönetemeyenler bile şaşırmaya başladı. 
KİM NASIL ATILDI?
-Doğum izninden dönene dönme diyen mi?
-Süt iznine çıkanı sürekli emzir işe gelme atıldın diyen mi?
-Performans dedikleri kimsenin ne olduğunu bilmediği sistemler mi?
Ne ararsanız var, inanın içiniz kalkar duysanız.
Ben de atıldığım için çok yaşanmışlık dinliyorum. 
Zavallı Remzi beye; ben sadece Yeşillin yaptıklarını dinlerken, onda bütün renkler var!
Bankaların üst yönetimleri silikon vadisini ziyarete gidiyor, dönüşte almış oldukları bilgi ve görgü sayesinde çalışanları siliyor. Silikon vadisi ismi sanırım buradan geliyor.
Takip edin üst yönetimi Silikon vadisi ziyareti yapmışlarsa, emin olun yakında bankanızda BDDK yapılacak. 
Bankacılık çok hassas bir iş, ayrı bir kanunu olan, ender işlerden biri, bilmem farkında mısınız? Bankalar;   korunması gereken hassas kurumlar benim de yıllarca ekmek teknemdi zarar görmelerini asla istemem bankaların. Çok kişi bankalar sayesinde evine ekmek götürüyor, çok arkadaşım çocuklarını bankalar sayesinde okutuyor. Asla çalıştığınız yere nankörlük etmeyin. Ama unutmayın BDDK var ve her gün işliyor.
Sessiz okuyoruz, içimizden okuyoruz ve yorum yapmıyoruz. 
Korkunun ecele faydası yok sonuçta BDDK var ve her gün var.
Unutmayın; ısıracak köpek havlamaz, sessiz atın çiftesi pek olur.
BDDK yapmaya devam ettiğiniz sürece maliyetler ve itibar azalıyor. Geleceğin maliyetleri daha ağır olmadan BDDK işini çözmemiz gerekiyor. İtibar olmadan bankacılık yapılamaz.
 Atılanlar; atıldıkları şubelere gitseler, inanın şubeniz bir haftada kapanacak noktaya gelir, ama zaten siz de şube kapatacaksınız. O yüzden sessizler ve içinden okuyorlar.
Evet, zorlama bir benzetme oldu belki ama, inanın Bankalarda çalışanlar daha zor durumda.
BDDK 31 Ağustos 2000 de kurulmuş. Bundan böyle; 31 Ağustos  BANKACILAR GÜNÜ olsun. 
Umarım B.D.D.K işe el atar her bankayı bir murakıp gönderir; ve BDDK’lar son bulur. Murakıplar dikkat etsinler, yaşananlar  hiç de iç açıcı olmayacaktır.
BDDK’ların olmadığı, B.D.D.K’nın görevini yaptığı günlere.
Silikonsuz doğal hayat hepimize iyi gelecektir. 
31 Ağustos  Bankacılar gününü; hep birlikte çalışma barışı içerisinde kutlamak dileğiyle