ALIN SİZE DİJİTAL BANKACILIK

İnsansız yani dijital bankacılığın tek kaybedeni bankacılar mı olacak? En çok müşteriler bu işten zararlı çıkacak. Nasıl mı? 
Sistem;
Isırılmış elma dediğimde ne geliyor aklınıza bir şirket amblemimi yoksa! Isırılan yerin sararmaya çürümeye başlanmış yiyemediğiniz elma mı? Biliyorum hiç birinizin aklına hiç gerçek elma gelmedi, sistem sizin elma kavramınızı dahi değiştiriyor. Artık elma bile sizin için farklı bir elektronik alet haline dönüşmüşse ayvayı yediğimizi anlatmak hiç de kolay değil.
Gişede çalıştığım yıllarda müşteriler işlerin uzamasına çok sinirlenirdi hatta kavga bile çıkardı. Kimseyi bekletmezsiniz bankada. Hayatı beklemekle geçenler bankaya gelince beklentileri öyle yükselir ki bekletmek mümkün olmaz. O zamanlar, kavga çıkacağını anlayan kıdemli yöneticilerim “sistem arızası var bekleyeceksiniz” derlerdi. Bir anda aslan kesilenler, kuzu olurdu sistem arızası karşısında. 
İnanmıyorsanız deneyin en kalabalık zamanda, sistem arızası deyin bakalım ne oluyor. Kimse sisteme ses çıkaramaz. Sistem dendiği zaman akan sular bir anda durur. Sindirim sistemi her şeyi sindirir, sizi bile sindirir. Aslan kesilmenin hiçbir anlamı yok tek başınaysanız, sistem bir aslandır. 
Tek başına kalmamalısınız.
Artık sistem iyice insansız olacak, insansız savaş uçaklarının olduğu bir dönemde insansız bankaların olması an meselesi, birkaç ufak hesap kaldı, onlarda yapıldığında yeni bankacılık başlayacak. Artık sistemin içine bir girdiğinizde kredi faiz oranını sistem belirleyecek, bir anda sistem arttıracak faiz oranlarını emin olun sistem düşürmeyecek. Sizin beğenmediğiniz bankacılar olmayınca görün bakalım bankacılığı. Emin olun çok arayacaksınız onları, ama çoğu benim gibi emlak sektöründe istihdam edileceğinden ulaşamayacaksınız artık onlara. 
Çay kahve içme yok artık şubelerde, sistemin içine bir girdiğinizde sistemden çıkışı bulamayacaksınız.
Merkezden olacak her kredi teklifi, her mevduat merkezden yönetilecek artık, sizin tanımadığınız ama sizi tanıyan sistemde, sistematik konuşmalar yapılacak. 
Bir ara çok kredi kartı veren bir bankada, kimseye ulaşamadığımızdan, yıllarca kredi kartı ücreti ödemek zorunda kaldığımız günler tekrar başka masraflar olarak bizi bekleyecek sistem hazır.
Kaçınız banka işlemleri için artık şubeleri kullanıyor. Yeni nesil denilen Z kuşağı 1990 sonrası doğanları tanımlıyor. 28 yaşında teknolojiyle büyüyenler artık onlara göre yapılanıyor Bankalar, sistemde kalmak yok. 
Sistem sizi istemiyor, sistem denilince kavga çıkmaz, hak aranamaz. Bekleyeceksiniz sistem sizin de sıranızı getirecek.
İnsansız hava uçağı uçarken insanlar öldüğünü düşünmeyeceğiz, teknoloji bizi büyülüyor ayva dediğimde hala ayva geliyorsa aklınıza şanlısınız henüz yemediniz demek.
Elimizdeki telefonlardan kafamızı kaldırmalıyız kendimize gelmemiz lazım, kendimiz olmalıyız neler yapabileceğimizi bilmeliyiz, kendi gücümüzün farkına varmalıyız, sistemin bir parçası olmamalıyız.
Sistem hiçbir zaman bizim yanımızda olmayacak, hep birlikte biz olamadığımız sürece, sistem aslan kesilecektir. Sizin için ayva mevsimi bitmiş olsun,  sıra size gelmesin sistem arızası hep devam etsin.