ŞOK’DA YATIRIMCI DA ŞOK OLDU

yazar:

kategori:

Zamansız ve banka yatırım şirketlerinin ısrarı ile yapılan bir halka arz ilk günde şok yarattı.  Şok Marketler ilk işlem gününde satış fiyatının altında işlem görmeye başladı.
Son bir ayda Beymen ve Defacto gibi büyük halka arzlar bir bir ertelenirken, Şok Marketler halka arzı ısrarla yapılmıştı. 10.50 revize fiyattan halka arzı yapılan hisse senedi, ilk günde satış fiyatının altında işlem görmeye başladı. direkt 10.47 fiyattan işlem gören hisse senedi 10 liraya kadar gevşedi. Saat 10.40 itibariyle 10.16 liradan işlem görüyordu.
GEREKSİZ ISRAR EDİLDİ
Bir dönem bir çok halka arza imza atan bir kuruluşun üst düzey yetkilisi, Şok Marketleri halka arzının bankaların gereksiz ısrarı ile zamansız yapıldığını öne sürdü. Yetkili, “halka arz için uygun bir zaman değildi. Bu halka arzın mutlaka seçim sonrasına bırakılması gerekiyordu. Ancak halka arzı yapan kurumlar gereksiz bir ısrar içirn girdiler, hem hisse ucuza arz edildi hem de alan yatırımcı şu anda kağıt üzerinde de olsa zarar etti. Bu önümüzdeki dönemde yapılacak halka arzlara da zarar verecektir”dedi.