Dev bankaya Katarlılar talip mi?

yazar:

kategori:

Bankacılık kulisleri müthiş bir kulis ile çalkalanıyor. İddialara göre, tamamı Avrupalı bir banka, Türkiye’deki iştiraki olan dev bankayı almak için görüşmelere başladı.
Son bir haftadır  neredeyse tüm bankacılık çevreleri tarafından konuşulan bu iddiaya göre, Türkiye’nin en büyük özel bankasına yine Katar sermayesi talip.
Aynı grubun bir kaç yıl önece de bir aileye ait yerli sermayeli bankanın hisseleri için görüştüğü iddia edilmişti. 
Söz konusu iddiaya göre, Avrupalı sermayeli banka  bir süre önce hisselerinin tamamını aldığı bankayı satmak için Katar’ın en büyük sermayesi ile görüşüyor.
İddialar üzerine söz konusu bankanın bir üst yönetimi paramedya.com‘a bu konuda bir bilgi vererek, iddiaların tamamen spekülatif olduğunu ve söz konusu satışın hiç bir zaman gündeme gelmediğini  söyledi.
Satış iddialarının niçin çıkarıldığını da bilmediklerini söyleyen  banka yöneticisi, ana hissedarın Türkiye’deki iştirakinin faaliyetinden son derece memnun olduğunu belirtti.
KATAR ALAMAZ!
Öte yandan  bir başka bankanın üst düzey yetkilisi, Katar efsanesinin artık sonuna gelindiğini ve Türkiye’den  büyük ölçekli alımlar yapamıyacağını öne sürdü.