Deniz’e hayat güzel

yazar:

kategori:

Denizbank Yılın İlk Yarısını 1.3 milyar TL Kâr İle Kapattı. Banka, %19.1’lik konsolide olmayan özkaynak kârlılığı ile sektör ortalamasının üzerinde bir sonuç elde etti.
DenizBank’ın yılın ikinci çeyreğinde net kârı 700.7 milyon TL düzeyine ulaşırken ilk altı ayda konsolide olmayan bazda net kârı 1.304 Milyar TL olarak gerçekleşti. Banka, 2017’nin ilk altı ayında 985.7 milyon lira net kâr açıklamış, yılı 1.88 milyar lira toplam net kâr ile kapatmıştı. Banka, %19.1’lik konsolide olmayan özkaynak kârlılığı ile sektör ortalamasının üzerinde bir sonuç elde etti.
Tarım Bankacılığında Özel Bankalar Arasında %43 Pazar PAyına Sahip 
Son finansallar kapsamında Türkiye’nin beşinci özel bankası olan Denizbank, konsolide ve konsolide olmayan kredilerini sırasıyla 131.0 milyar TL ve 86.3 milyar TL’ye çıkardı. Aktifler 2018 yılının ilk altı ayında konsolide olmayan bazda 136.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Denizbank’ın müşteri mevduatı ise konsolide olmayan bazda 79.0 milyar TL’ye ulaştı. Denizbank, tarım alanında 1.1 milyonu aşan üreticiye 13 milyar TL’lik finansman ve %43 pazar payıyla özel bankalar arasındaki liderliğini sürdürdü. Özkaynaklar ise konsolide olmayan bazda 14,3 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye benzeri kredi dahil konsolide olmayan özkaynakları ise 19.7 milyar TL oldu.
DFHG Şirketlerindeki Değişiklikler
22 Mayıs 2018 tarihinde, Emirates NBD Bank PJSC (Emirates NBD) ve Sberbank of Russia (Sberbank), Sberbank’ın, sahibi olduğu Denizbank’ın hisselerinin %99.85’inin Emirates NBD’ye satışı konusunda kesin bir sözleşme imzaladıklarını duyurmuştu. Satış işleminin tamamlanmasıyla birlikte, Sberbank’ın Denizbank’taki hissedarlığı sona erecek. İmzalanan sözleşme doğrultusunda, %99.85’lik hissenin satış fiyatı Denizbank’ın 31 Ekim 2017 itibarıyla sahip olduğu konsolide özkaynak büyüklüğüne dayalı olarak, fiyat sabitleme mekanizmasıyla birlikte 14.609 milyon TL olarak belirlendi. Söz konusu tutara ek olarak, Emirates NBD, 31 Ekim 2017 ile satış işleminin kapanış tarihi arasındaki dönem için devir bedeli üzerinden Sberbank’a faiz ödeyecek. Denizbank’ın 31 Ekim 2017’den satış işleminin kapanış tarihine kadar sürecek dönemde elde edeceği kar Emirates NBD’nin hesabına yazılacak. Devir işleminin bir parçası olarak, satış işleminin kapanışıyla birlikte, Emirates NBD, geçmişte Sberbank tarafından Denizbank’a verilmiş olan sermaye benzeri kredilerin sahipliğini de üstlenecek.