Satış müdürüne dava

yazar:

kategori:

Kötülük artık kimsenin yanına kar kalmıyor. İstanbul’da özel bir bankanın satış müdürüne, bireysel dava açıldı. 
Hedef baskısı her geçen gün mobbinge dönüşürken, İstanbul’da  bir dava emsal niteliğinde.
14 yıllık bankacı  E. E,  halen çalıştığı bankanın satış müdürüne, kendisine psikolojik taciz uyguladığı gerekçesiyle dava açtı.
Bu dava ilk kez bir bankacının çalışırken, açtığı mobbing davası olmas özelliği taşıyor. 
İstanbul Çağlayan Adliyesinde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Sözkonusu satış müdürünün katılmadığı davada yazışmalar ve şahitlerle mobbing iddiasında bulunuldu.  Psikolojik taciz görüldüğüne dair hastane ve psikiyatri, raporlarını da o mahkeme dosyasına ekleyen bankacı E. E,  satış müdürünün hapisle cezalandırılmasını talep etti. Halen aynı bankada şu an  Şube Müdürü görevi sürdüren kişinin bir sonraki duruşmaya gelmemesi halinde polis zoruyla getirileceği belirtildi.
İDDİALAR TANIDIK
Dava dilekçesindeki iddialar ise sektör çalışanları için oldukça tanıdık geldi. Elektronik posta yoluyla  psikolojik taciz, toplantılarda, bireysel çıkışmaları ve herkesin içerisinde hakarete varan suçlamalar iddialar arasında. Mağdur bankacının şahitlerle desteklediği bir iddiası ise oldukça ilginç. Sözkonusu iddiada Bölge Müdürlüğünde yapılan bir toplantıda, Satış Müdürü bankacıya hedefini tutturamadığı için herkesin içerisinde, “aptal mısın?” Kelimesini kullanıyor.