İnsansız bankacılığın acı sonu

yazar:

kategori:

Daha az personel, sevdasıyla dijitalleşmeye giden bankacılık sektörü, dün gece resmen göçtü. Dijital uğruna çıkartılan binlerce bankacının ahı bankaları vurdu.
Dijitalleşme ile az personelle çok iş yapacağının hesabını yapan bankalar, dün gece büyük bir şoka yaşadı. Halk Bankası’nda milyonlarca doları, yarı fiyatına satan, bankacılık sektörü İnsansız bankacılık’la bu işin olmayacağını acı bir dersle öğrenmiş oldu. 
1 Eylül sadece, Halk Bankası için değil tüm bankacılık sektörü için dijital bankacılığın çöküş tarihi oldu. İddialara göre, söz konusu çöküş sadece, Halk Bankası’nda değil. 4 ayrı bankada daha gerçekleşti. Yine her yıl dijital ödülü alan Türkiye’nin en büyük özel yerli bankası ise müşterilerini mağdur etti. Birçok kredi kartı mağduru  müşterinin bankanın çağrı merkezini aradığı öğrenildi. 
Kredi kartlarının bilgisi dahilinde kullanıldığı iddiası ile çagrı merkezini arayan banka müşterilerini yine insan değil dijital ses karşıldı.
Müşteriler büyük tepki gösterdi.
İNSANSIZ OLMAZ
Bankalar dijitalleşme nedeni ile  her yıl yüzlerce personeli işten attığını belirten bankacılık uzmanı Nedim Tekin, “sektörün insan olmadan nasıl çöktüğünü gördük” dedi.
Bankaların 1 Eylül’de sadece para değil aynı zamanda itibar kaybettiğini de söyleyen Tekin, “Bankalar kimi suçlayacak? Bilgisayarı mı”dedi.