AMERİKA İÇİN BES ÇAKIN!

yazar:

kategori:

Kobi kredi ve kredili mevduat hesaplarını kapatan Avrupalı sermayeli banka bedava Amerika turu için Bireysel Emeklilik Kampanyası başlattı.  Bu kampanya, 2.30 oranla ihtiyaç kredisi alanan BES çakına dönüştü.
“Kriz ortamında her şey mübahtır” felsefesi ile hareket eden ve binlerce KOBİ müşterisinin kredisini kapattırarak zor duruma düşüren Avrupa sermayeli banka, sigorta ve BES ile büyümeye çalışıyor. Bireysel müşterilere verdiği kredilerde bir değil iki sigortayı adeta zorunlu kılan banka, şimdi de BES kampanyası düzenledi.
Ağustos-Eylül ayları arasında en fazla Bireysel Emeklilik Sözleşmesi yapan  bölge müdürü ve personeller yine yabancı emeklilik şirketi tarafından bedavaya Amerika’ya geziye götürülecek.
Daha önce de bu tür kampanyalarla personele büyük baskı yapan bölge müdürleri yeniden sahneye çıktı ve “Amerika için BES çakın”kampanyası başlattı.
BİR AYDA 22 BES!
Yabancı bankada  Amerika için her şey adeta mübah sayılıyor. Tıpkı bankanın krizde para kazanmak için her yol mübah görmesi gibi.  Bölge müdür ve satış yöneticilerinin baskılarıyla, bireysel kredi alan müşterilere BES yapıldığı iddia ediliyor.
Bankanın bir çalışanı Paramedya.com‘a gönderdiği elektronik postada  dumun çalışan için de içler acısı bir halde olduğunu gösteriyor.
“Artık vicdanen rahatsızım“diyen  portföy, “Artık bankacılık yapmıyoruz. İşimiz tamamen sigorta.  Sigorta sat ama nasıl satarsan sat. 2.30’dan ihtiyaç  kredisi almaya gelen çaresiz insanlara zorunlu kılarak sigorta satıyoruz. Bunu da normal masraf gibi gösteriyoruz. Son Amerika kampanyası için müthiş bir BES baskısı var. Bazı şubeler bir ay gibi kısa sürede 22 sözleşme yaptı. Bunların büyük bir kısmı 200 lira gibi rakamlarda. Bir çok vatandaş BES yaptırdığının bile farkında değil.“diye konuştu.
BDDK YASAKLAMALI
Türkiye’nin tasarruf alışkanlığı için büyük umut bağladığı Bireysel Emeklilik Sistemi maalesef bu tür bankalar tarafından adeta sabote ediliyor.  Emeklilik şirketlerinin ballı kampanyaları, bireysel emeklilik sözleşmelerinin kalitesini düşürüyor.  Bankaların yaptığı sözleşmelerin büyük bir bölümünün sağlıklı olmadığını belirten bir banka yöneticisi, sistemin düzgün çalışması için BDDK’nın kampanyaları yasaklaması gerektiğini belirtiyor.
ÜRÜNÜ İTİBARSIZLAŞTIRIYOR
Yabancı bu bankanın “imzayı at, sonra iptal ettirirsin”politikası ile yaptırdığı sözleşmeler, devletin Bireysel Emeklilik Sistemi’ne verdiği değeri önemsizleştiriyor.