Böyle şirketlerde var

yazar:

kategori:

Bir çok şirket krizi bahane ederek, çalışanına zam vermez iken, iki büyük şirket, çalışanlarının mağdur olmamasına rağmen ekstra zam yaptılar.
Kriz bahane kar şahane hesabı, bir çok şirket ya personel çıkartıyor ya da hiç zam yapmıyor. Hatta işten çıkartmamak için maaş düşüren şirket haberleri bile geliyor.
Ancak Türkiye’nin iki büyük şirketinden gelen haber, “böyle şirketlerde varmış”denilecek türden.
Şişe Cam
Çalışanını ekonomik krizde ezdirmemek adına olumlu adım atan ilk şirket Şişe Cam oldu. Şirket Genel Müdürü Prof.Dr.Ahmet Kırman imzası ile tüm personele gönderilen  bir yazıda, “Topluluğumuzun performansının arttırılması ve hedeflerimizin gerçekleştirilmesinde siz değerli çalışanlarımı kritik öneme sahipsiniz. Çalışanlarımızı sürekli destekleyerek, çalışanlarımızla kurumumuzu geleceğe ttaşımaktaki kararlığımızın bir ifadesi olarak içinden geçmekte olduğumuz zorlu ekonomik koşullarda ücretlendirme konumunuzun güçlendirilmesi için aylık ücretli  çalışanlarımıza ek ücret artışı yapılması karar alınmıştır“dedi.
Siemens
Çalışanına kriz zammı veren ikinci şirket isi Siemens oldu.  Şirket tüm çalışanlarına 1 eylül’den geçerli olmak üzere yüzde 10 ücret artışı yaptı.