Dev bankada büyük panik!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyüklerden olan özel bankada çalışanlarda büyük panik yaşanıyor. Paniğin sebebi ise en az 2 bin kişinin işten çıkartılacağı yolundaki söylenti.
Türkiye’nin en köklü ve en eskilerinden biri olan bankada  çalışanların  gergin bekleyiş sürüyor.
Paramedya.com‘a ulaşan çok sayıda elektronik postada büyük bir personel katliamı yapılacağı iddia ediliyor. Yaptığımız araştırmaya göre, söz konusu söylenti yaklaşık 20 gündün banka içerisinde yoğun olarak dolaşıyor.  
Yabancı ortaklı bu bankanın iddialara göre, özellikle 40 yaş ve üstü çok sayıda personeli işten çıkartacağı iddia ediliyor.
İddiaya gerekçe olarak, son yıllarda adını yaptığı personel katliamı ile duyuran yabancı bir bankadan alınan yönetici gösteriliyor. Bu yöneticinin büyük sayıda personel çıkartmak için alındığı yönünde söylentiler kulaktan kulağa yayılıyor.
SENDİKA NE DİYOR?
Aynı zamanda bu bankada örgütlü olan sendika ise bunun tamamen söylenti olduğunu söylüyor. Sendikanın bir üst düzey yetkilisi, bu tür söylentilerin zaman zaman olduğunu dikkat çekerek, “Söylentinin kaynağı yeni alınan bir yönetici. Bu yöneticinin daha önce çalıştığı kurumdan çok sayıda personel çıkartılmış. Burada da çıkartacak beklentisi ortaya çıkmış. Bize ulaşmış böyle bir tasarruf kararı yok. Olsa dahi sendika olarak buna izin vermeyiz”dedi.
SÜRGÜN İDDİASI
Söz konusu bankada daha öncede küçük çaplı da olsa personel çıkartılması yaşanmıştı. Ancak bu çıkartma daha çok çalışanın istifası ile sonuçlanmıştı. Personeli farklı şehire göndermek isteyen banka yönetimi, kabul etmeyeni belirli bir ücret karşılığında istifa ettirmişti.
Bankada yine bu yönde sürgün  olayları yaşanabileceği iddia ediliyor.