İçimizdeki McKinsey’liler

yazar:

kategori:

Türkiye’nin McKinsey şirketi ile anlaşması tartışmalara neden oldu. Destekleyenlerin yanı sıra tepki gösterenlerde bir hayli fazla. Oysa McKinsey kökenli çok sayıda kişi Türk bankacılık sisteminde söz sahibi.
Bu kişilerden biri Türkiye’nin tek bayan banka genel müdürü Pınar Abay. 
12 Temmuz 2012 tarihli bir gazetede Pınar Abay ile yapılan ropörtajın başlığı, “ING’yi uyardı, bankaya genel müdür oldu”. Pınar Abay o günden beri İng Türkiye’nin genel müdürü olarak görev yapıyor. Abay, çok sayıda Türk yardımcısını da dünyanın çeşitli bölgelerindeki İng Banka çeşitli görevlerle atanmasını sağladı.
TEMEL GÜZELOĞLU
Bankacılık sektöründeki ikinci McKinsey kökenli isim QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu. 
Finansbank’a 2008 yılında Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak gelen Temel Güzeloğlu. 2 yıl sonra Finansbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.
Güzeloğlu da McKinsey kökenli yöneticilerden. Güzeloğlu, McKinsey’de proje müdürü olarak 3 yıl çalışmıştı. Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın’ın da McKinsey kökenli orduğunu hatırlatayım.
ÇOK SAYIDA YÖNETİCİ
Türk bankacılık sektöründe genel müdür yardımcısı ve birim müdürü olarak yaklaşık 20 kişinin daha McKinsey kökenli olduğu belirtiliyor.