Bankacılık Bu mudur yani?

yazar:

kategori:

8 yıl meslek hayatı başarılarla dolu bir bankacının hayatı nasıl mahvedilir? Psikolojöisi bozuk, darmadağın edilmiş bir bankacının isyan mektubu:
Benim hikayem de diğer hikayeler gibi aslında.
Önce mükemmel bir basari serüveni sonrası malum.
Banka bankacı etiketine bakmadan vitrinde kananlardanım bu sektöre.
Şimdi gece gündüz nefes aldığım her dakika gençliğimi yıllarımı harcadığım bu sektörde nasıl ayakta kalabilirim tutunabilirim düşünüp duruyorum.
Benimde ilk yıllarımda Türkiye dereceleri bölge birincilikleri alkışlar tebrikler terfilerle gözüm boyandı.
Geç saatlere kadar- ki bu bazen 10 bazen 11 bazen 12 oluyordu -çalışmamın bedeli bu muydu?
Hedefler tuttuğunda tebrik etmeyen, aslında bencil sadece kendini düşünen yöneticilerle, arkadan is çevirip senin ayağını kaydırmak isteyen ekip arkadaşlarıyla yıllarım geçmiş farkında olmadan.
Dürüstlükten ayrılmadan bildiklerimi paylaşmaktan 1 saniye bile çekinmeden, hep yapıcı hep en iyiyi yapmaya çalışan bir personelken şimdi sorunlu personel olarak görülüyorum.
Hakkinizi savunamazsınız fikrinizi söyleyemezsiniz çünkü başkaldıran ilan ederler hemen. En üstten en alta kadar herkes size ne kadar gereksiz değersiz olduğunuzu hissettirmeye baslar ve bu siz hala iyi niyetli iken olur. Egolarını tatmin eden yöneticiler hedeflediniz tutsa da size geçersiz performans verip motivasyonunuzu düşürür ama hep haklılardır.
Teknoloji ayrı bir bas belanız olur çünkü artık sistem sizi sahada görmek ister ve tacize hor görülmeye kovulmaya vebali gibi bakılmaya iter…  
Elinizden geleni de yapsanız sonuç derler?
Ben bir gün olduğum yerde kalp krizi geçirip ölmekten o kadar çok korkuyorum ki. Uyuyamıyorum.  Insani duygularım oldu.
Hissetmiyorum. Hissettiğim tek şey korkunç bir şekilde yapılan taciz boyutunda sözlü mobingler …
Zirveden düşmesiniz birilerinin yoluna çıkarsınız engel görür düşürürler ….