Rusya 40 yaş üstü çalışanlarına böyle sahip çıktı

yazar:

kategori:

Türkiye’de özellikle bankacılık sektöründe 40 yaş üstü çalışanlar işten çıkartılırken, Rusya bir yasa çıkartarak belirli bir yaştan sonra işten çıkartmayı yasakladı. Çıkartan ise ceza ödeyecek. Türkiye’de bu bedava!
40 yaşında çalışanlar yaşdan dolayı emekli olamıyorlar. Yani devlet gençsin diyor ama işveren ise yaşlısın diyor. Bu nedenle 40 yaş ve üstü binlerce çalışan mağdur oldu.
Aynı durumla karşılaşan Rusya, bir kanun hazırlayarak, 40 yaş üstü vatandaşlarına sahip çıktı. Devlet Duması, emeklilik öncesi yaşta vatandaşların korunmasıyla ilgili bir yasayı kabul etti. 377 milletvekili oyları ile kabul edilen yasaya göre,  40 yaş üstü çalışanlar çok ciddi ve makul bir sebep olmadan işten çıkartılamıyacak. Çıkartılanlar için ise devlet kontrolünde işlem yapılacak. İşten çıkaran iş yerine her personel için 300 bin ruble ceza ve 360 saat kamu çalışması cezası verilecek.
TÜRKİYE’DE BEDAVA
Öte yandan özellikle bankacılık sektöründe 40 yaş ve üstü çalışanlar her an kovulma korkusu ile yaşıyorlarlar. Bir çok banka 40 yaş üstü personeli performans gerekçesi ile işten çıkartıyor.