Akbank çalışanı zam istedi

yazar:

kategori:

Yapı Kredi Bankası ve İng Bank’ın çalışanlarına ekstra enflasyon zam yapması diğer banka çalışanlarında da zam beklentisi yarattı. Akbank çalışanlarının sendikası Banksis, yönetimden enflasyon zamı istedi.
Geçtiğimiz ay enflasyonun yüzde 24 oranında çıkması banka çalışanlarının yeni ek zam beklentisine yol açtı. Yapı Kredi Bankası yüzde 16, İng Bank’ın ise yüzde 10  enflasyon zamı yapması, Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank’ın örgütlü sendikasını harekete geçirdi ve banka yönetimine bir mektup yazarak ek zam talebinde bulundu.
SÖZLEŞME UZADI
Banksis Genel Başkanı Semih Özen, Akbank Çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarını düzenleyecek ve 01.Ocak.2018 tarihinden geçerli olacak Toplu Sözleşmenin Akbank T.A.Ş. Hukuk Müşavirliğinin itirazı nedeniyle yaklaşık bir yıldan beri geciktiğini belirterek, “Akbank T.A.Ş.’ nin yıllardır devam eden işkolumuzun en çok kâr eden bankası olduğu gerçeğidir.Bu durum hepimizin övünç kaynağıdır.Sadece sürdürülebilir değil yıllardır sürdürülen Sektörün En Kârlı Bankası gerçeğini üreten ve yaratan kahramanlar olarak tüm Akbank Çalışanlarının Sayın Yönetim Kurulunuzca da takdir edilmekte olduğunu biliyor ve mevcut koşullar nedeniyle ekonomik açıdan da ödüllendirebileceğinizi umut ediyoruz“diye konuştu.
YÖNETİME KURULUNA MEKTUP
Sendika Akbank Yönetim Kurulu’na gönderdiği mektupta zam için şu görüş öne sürüldü:
“Türkiye Bankalar Birliği kayıtlarından çok küçük  bir istatistiki veriyle Akbank Çalışanlarının Türkiye’nin en büyük dört özel bankası arasında kişi başına en yüksek kâr ve kişi başına en düşük personel gideriyle çalışmakta olduğu gerçeğini de müştereken paylaşıyoruz.
Bütün bu verilerin sonucu olarak;  Sayın Yönetim Kurulunuzun, ülkemiz ekonomisinin bir dalgalanma ve istikrar arayışındaki bu döneminde bu kadar başarılı çalışanlarını göz ardı etmeyeceği ve bu sürekli başarının karşılıksız kalmayacağı kanısındayız.
Akbank T.A.Ş.’ni bugünlere taşıyan ve bugünkü konjonktürde basiretli bir dirençle kurumun verimliliği ve başarıları için her türlü özveriyi gösteren Akbank Çalışanının ek bir ücret artışı ile ödüllendirilmesi çalıştığı kuruma çok önemli geri bildirimler olarak dönecektir.”