konkordato talebi reddedilen müteahhit kaçtı

yazar:

kategori:

Lüks konutlar inşa eden müteahhit bankalara olan borcunu ödeyemiyince kontordato talebinde bulundu. Mahkeme reddedince inşaat firması sahibi kaçtı. Yüzlerce vatandaş mağdur oldu.
Türkiye’de ekonomik kriz sonrası birçok sektörden 3 bini aşkın şirket konkordato ilan etti. Konkordato ilanlarının büyük çoğunluğu ise inşaat sektöründen.
Eskişehir’de lüks konut projelerine imza atan Kar İnşaat, konkordato talebinde bulundu. Talep mahkeme tarafından reddedilince sahibi kayıplara karıştı.
Anadolu Gazetesi’nin haberine göre Vişne Evleri gibi birçok lüks konut projesine imza atan Kar İnşaat’ın projelerini tamamlayamadığı ileri sürüldü. Şirketin bu nedenle birçok üst düzey bürokrat ile iş adamının milyonlarca lira zarar etmesine neden olduğu belirtiliyor.
Habere göre üst gelir gurubuna dönük yaptığı lüks konutlarla tanınan firmanın sahibi Mehmet Ali Özcan’ın son projelerini tamamlayamadığı ve kayıplara karıştığı iddia ediliyor.
Firma sahibi Mehmet Ali Özcan’ın önce konkordato ilan etmek istediği ancak talebin kabul edilmediği, bununla beraber çareyi Eskişehir’den ayrılmakta bulduğu öne sürülüyor. Özcan’ın birçok üst düzey bürokrat ve iş adamına proje üzerinde daire sattığı daha sonra bir anda ortadan kaybolduğu konuşuluyor.
Diğer taraftan geçtiğimiz hafta Pazartesi günü şehri terk ettiği belirtilen firma sahibi Mehmet Ali Özcan’ın yakın çevresine, “uzun bir süre gelmeyeceğim” dediği haberde dile getiriliyor.