İstanbul Havalimanı”nda “akıllı teknoloji” farkı

yazar:

kategori:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı’nın, yolculara en son teknoloji ürünü cihazları sunarak, mükemmel bir havalimanı deneyimi yaşattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim’de açılışı gerçekleştirilen ve ardından 31 Ekim”de tarifeli uçuşlara başlanan İstanbul Havalimanı birçok yeniliğiyle dikkat çekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı’nın teknolojik donanımları hakkında konuştu. Turhan, “İstanbul Havalimanı”nda yolculara en son teknoloji ürünü cihazlar ve uygulamalar sunarak, mükemmel bir havalimanı deneyimi yaşatılıyor" dedi.

“Kritik bölgelere gelişmiş dev kameralar”

Havalimanının, nesnelerin internetinden akıllı dijital saatler veya sanal gerçeklik gözlükleri gibi giyilebilir teknolojilere kadar uzanan birçok teknolojiyle donatıldığını ve donatılmaya devam ettiğini dile getiren Turhan, şunları söyledi:

“77 milyon metrekarelik alanı izleyebilmek için kritik bölgelere konulan gelişmiş dev kameralarla görüntüleri bir araya getirip 300 metrekarelik odada sanal kule operasyonu yapıldı. Sanal kule ile havalimanı operasyon merkezi entegre edilecek. Bu da ülkemizdeki ilk uygulama olacak.”