Emekli Bankacılar İkramiye Konusunda Israrlı

yazar:

kategori:

Binlerce emekli bankacı hakkını arıyor. Bayram ikramiyesi vermeyen emekli sandıklarına karşı verilen mücadele soluksuz sürüyor.
Son yıllarda bankacılık ve sigorta ürünleri satışı konusunda  ” ısrarcı” olmaları ile dikkat çeken, bu ısrarcılık sonucu bazı işyeri girişlerine asılan  ” Bankacılar Giremez” yazısı ile karşılanan Bankacıların Özel Bankalardan emekli olan önemli bir bölümü,   bu defa kendilerine verilmeyen Bayram ikramiyelerinin peşine düştü.
Özel Bankaların Emekli Sandığından emekli olan bankacıların yasal düzenlemedeki eksiklik ve sandıkların  bu konudaki isteksiz yaklaşımları sonucu geçtiğimiz iki bayramda diğer emeklilerin aldığı ikramiyeyi alamaması, bu bankalardan emekli bir grup bankacıyı harekete geçirdi.
Bir araya gelerek seslerini çeşitli platformlarda duyurmaya ve yetkili isimlere ulaşmaya çalışan bankacılar bu konuda internet üzerinden çok sayıda imza kampanyaları düzenledi ve devletin ilgili birimlerine bireysel başvurularda bulundu.
Konunun Nasıl çözüleceği, çözülüp çözülemeyeceği konusunda belirsizlik olmakla birlikte bankacıların iş hayatında en çok kullandıkları ” kararlı ve ısrarcı” olma özelliklerini bu defa kendi haklarını savunmak ve kazanmak için kullanmaları dikkat çekiyor.
ÜVEY EVLAT MUAMELESİ
Çalışanı, emeklisi ve onların aileleri ile çok sayıda insanı kapsayan Bankacılık sektörü bir araya geldiğinde neleri başaracağını adeta bu girişimleri ile test ediyor, tek bir hedef için hep birlikte hareket edebilmenin sınavını veriyor. Sandıkların SGK’ya devri konusunda hassasiyet taşıyan sektör çalışanları bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve kendilerine üvey evlat muamelesi yapılmadan diğer emekliler ile aynı koşullarda bayram ikramiyesi ödemelerinden yararlanmak istiyor. Biz de sektörde geniş bir kesimi ilgilendiren bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.