Vakıfbank’tan 855 milyon sendikasyon kredisi

yazar:

kategori:

Vakıfbank 855 milyon dolarlık sendikasyon kredisini yeniledi. Denizbank’ı satın alan Emirates NBD işlemin ajan ve koordinatör bankası oldu. Banka kaç ile borçlandığını açıklamadı.
VakıfBank, 12 ülkeden 20 bankanın katılımıyla 252 milyon dolar ve 528,5 milyon avro olmak üzere toplamda 855 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.
VakıfBank’tan yapılan açıklamada, kredinin 122 milyon dolar ve 528,5 milyon avro tutarındaki dilimleri 367 gün vadeli, 130 milyon dolarlık dilimi ise 2 yıl vadeli olarak gerçekleşti.
Böylelikle dış ticaretin finansmanında kullanılacak işlemin yenileme rasyosu yüzde 100 düzeyinde gerçekleşirken işlemin ajan ve koordinatör bankası ise Emirates NBD oldu.
“Bu yıl yurt dışı borçlanmada en aktif Türk bankası olduk”
Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, gelişmekte olan ülkelere yönelik artan endişelere ve zorlu piyasa koşullarına rağmen yılın ikinci sendikasyon kredisini yenilemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Yüzde 100 oranında yenilediğimiz işlem ile bu yılki toplam sendikasyon kredisi yenileme oranımız yüzde 111 seviyesinde gerçekleşti.” ifadesini kullandı.