Kobi-bireysel birleşmesini iki banka daha yapıyor

yazar:

kategori:

İlk kez Akbank’ın yaptığı bireysel pazarlama ile kobi’nin birleşmesi operasyonunu iki büyük banka daha yapıyor. Yabancı sermayeli iki banka bu iki birimi tek çatı altında toplayacak.
Bankaların 2004’den sonra hızla büyüyen bireysel pazarlama bölümü yavaş yavaş kaldırılıyor. İlk kez  geçen hafta Akbank’ın tek çatı altında toplaması kararından sonra iki bankanın daha aynı uygulamayı hayata geçirmeyi planladığı öne sürüldü.
Yabancı sermayeli iki bankanın bu konuda Akbank’tan önce çalışma başlattığı belirtiliyor. Bireysel pazarlamanın daralan pazarla birlikte gişeler tarafından yapılacak bir alan olarak görülüyor. 
AMAÇ PERSONEL AZALTIMI MI?
KOBİ ile bireysel pazarlamanın birleşmesi ile her bankadan en az bin kişilik personelin boşa çıkacağı da öne sürüldü. Yabancı bir bankanın üst düzey yetkilisi, Paramedya.com’a  verdiği bilgiye göre, bu birleşme en çok maliyet olarak görülen bölgeleri olumsuz etkileyecek. Çünkü bankaların bölge müdürlüklerinde hem kobi için hem de bireysel pazarlama için ayrı ayrı satış müdürü bulunuyor. Bu kişilerin maliyetinin şube müdürü kadar fazla olmasına rağmen bankaya önemli bir katma değer sağlamadığı düşünülüyor. 
ŞUBE PERSONELİ NE OLACAK?
Yine birleşme ile birlikte bireysel pazarlama alanında çalışan bin kadar bankacının işini kaybetmesi söz konusu olacak. Bu uygulamanın diğer bankalar tarafından da hayata geçirilmesi ile bu sayının 5 binin üstüne çıkması da bekleniyor.