Yabancı banka 250 operasyon personelini işten çıkartıyor

yazar:

kategori:

Avrupa sermayeli banka, yeni yıla 250 personelini işten çıkartarak giriyor. Çıkartılan personelin tamamına yakını operasyon kadrosundan. 
Bankacılık sektöründe küçülme soluksuz sürüyor. Geçen hafta yerli ve yabancı ortaklı bankanın çok sayıda müdür ile yollarını ayırmasından sonra şimdi de Avrupa sermayeli bir banka 250 personelini işten çıkartıyor.
Son dönemde şube birleşme ve kapatma operasyonu ile dikkat çeken banka, işten çıkartılacak personel için özel bir paket sunduğu belirtiliyor. 
Neredeyse tamamına yakınının operasyon kadrosundan olan çıkartılacak personele 28 şubat 2019 tarihine kadar süre verildi. Bankanın  bu süre içiresinde personele maaş ödeyeceği de belirtildi.
YILLARA GÖRE TAZMİNAT
Bankanın çıkartacağı 250 personelden 50 kadarını farklı görev tanımı ile istihdam etmeyi planladığı kaydediliyor. Bankanın İK yöneticilerinin yaptığı tele konferansta, işten çıkartılacak personele kıdem tazminatı ihbar ve izin paralarının yanı sıra çalıştığı yıllara göre tazminat ödeneceğini açıkladılar. 5 yıla kadar çalışma süresi olana 6 maaş, 10 yıla kadar olana 7 maaş ve üstü olanlara da 8 maaş ödenecek.