Onların hedefleri hep tutar

Yeni hedefler verildi.  Bankacılar isyanda. Nasıl tutacak bu hedefler. Ancak rahat olanlarda var. Çünkü onların hedefleri hep tutuyor. Kim mi onlar? Hanife Serter, bankacılıkta hedefleri hep tutanları yazdı.
Onlar kim mi ?
Tabii ki en tepedekiler.
Yönetenleri yönetenler.
Herkese ne yapacağını söyleyip kendileri bildiğini okuyanlar.
Rakamlarla oynayanlar, sistemi kurcalayanlar, geceyarısı herkes uyurken alanlar , satanlar , bir ayağı yurtdışında olup, sıkışınca kaçanlar. Olmadı , olmayacak yerlerden vatandaşlık alanlar . Herkes kaybederken kazanır onlar. Hedefler tutmadı diye insanları işten atarken, diğer yandan rekor karlar yazarlar. 
Sizin hedefiniz tutmaz ama onlarınki hep tutar.
Fani değildirler sanki sonsuza dek yaşarlar.
Beyin boşluklarını dolgularla kapatamasalar da en büyük ödülleri satın alıp kariyerlerine dolgu yaparlar. Gözünüzün içine baka baka yalanlar söyler, doğru söyleyen rakamları yok sayarlar. 
SİZE SAKLARLAR
Hedefleri nettir. Ulaşılabilir ve gerçekçidir . Hayal kurmaz, gerçeklerle yaşarlar, hayali hedefleri size saklarlar. Gerektiğinde kendileri için kuralları bir gecede değiştirir, imkansızı mümkün kılarlar . 
Onların hedefi hep tutar. Ne istediklerini bilirler. Sizin isteklerinizi görmezden gelirler. Ne zam alabilirsiniz onlardan, ne terfi ne takdir. Tüm övgüleri kendilerine saklarlar. İşlerine gelmezse  sizi uyumsuz ilan edip işten atarlar. 
Onlar kazanır, onlar başarır çünkü onlar hedef odaklıdırlar. Odaklarından asla şaşmazlar. Herşey onların etrafında döner, onlar hedeften kopmazlar. Kimseye hesap vermez sadece hesap sorarlar. 
Yılın başı. Hedefleriniz gelmiştir şimdi. Uykularınız kaçmaya başlamıştır. Yine “ bu yıl zor bir yıl olacak” dayatmaları altında ne yapacağınızı şaşırmışsınızdır .
Hedef tutmazsa, işim biterse korkusu sarmıştır yine. Hiç korkmayın. Onların hedefi illa ki tutar. Sizinki tutmasın diye verilmişse, ağzınızla kuş tutsanız sizi orada tutmazlar. İşinizi yapın, işinize bakın. Malta vatandaşlığınız da yoksa, bu ülkede yaşayacak daha çooook hikayeniz var.