Mobbingin adı whatsapp oldu

yazar:

kategori:

Sendikalı bankacıya whatsapp ile mobbing.  Bölge müdürü kayıtlara geçmemesi için baskıyı whatsapp ile yapıyor. Bankacılar isyanda!
Son dönemde baskının merkezi durumundaki bankadan akıllara durgunluk veren bir mobbing uygulaması başladı. Sendikanın örgütlü olduğu bankanın Akdeniz Bölge Müdürü, her birim için ayrı ayrı wahatsapp grubu kurarak, satış baskısını zaman sınırı olmaksızın bunun üzerinden yapıyor.
Akdeniz Bölgeye yeni atanan  bölge müdürü ilk olarak her iş kolu için ayrı ayrı whatsapp grubu kurdu. Kurulan her grupta yaklaşık 100 ile 150 kişi bulunuyor. 
NEDEN MAİL DEĞİL?
Bölge müdürünün iş takibi ve iş talimatlarını bankanın kendi maili ile değil de neden whatsapp grubu ile yaptığı ise tartışma konusu oldu. İddialara göre, banka maili ilerde dava konusu olmaması için bu tür grubu kullanıyor. Grupla ilgili paramedya.com‘a şikayetini yazan banka çalışanı, “whatsapp mesajlarına bakmaktan ne çalışabiliyoruz, ne de öğlen yemeği yiyebiliyoruz. Akşam 19.30’dan sonra bile mesajlar geliyor. Sendika temsilcisine durumu söylediğimizde, bu krizde susun va oturun oturduğunuz yerde yanıtını alıyoruz“dedi.
Söz konusu banka yılbaşından önce çok sayıdı şube müdürünün iş aktini fesh etmesi ile gündeme gelmişti.
EMSAL KARAR VAR
Öte yandan daha önce yabancı sermayeli bir banka, yine whatsapp grubu konusunda ceza almıştı. Mahkemeler, bu tür grupların iş kanununa aykırı olduğu yolunda emsal kararlar verdi. İş hukuku uzmanları, söz konusu bankacılara, bu tür gruplarla ilgili dava açma haklarının bulunduğunu belirtiyorlar.  İşverenin iş ile ilgili yazışmaları yasal olarak şirket maili ile yapması gerekiyor.
Bu nedenle bu gruba eklenen bankacıların ekran görüntüsü ile Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’na şikayette bulunabilecekleri ya da banka aleyhine dava açabilecekleri belirtiliyor.