Albayrak’dan bankalara sağlam fırça

yazar:

kategori:

Bakan Albayrak kredi hacminin bir türlü yükselmemesi konusunda bankalara fırça attı: Kredi verme konusunda bir şeyden çekiniyorlarsa bize anlatsınar biz de öğrenelim!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. 
“BANKALARIN KREDİ PORTFÖYÜ ARTMIYOR”
Faizler düşmesine rağmen bankaların kredi portföyü artmıyor. Bu konuyu yakından takip ediyoruz. Mart’tan itibaren normalleşmesini bekliyoruz.

Türbülans dönemleri aslında kerkes için test sürecidir. Bankalar son 6 ayda büyük oranda bu testten geçti. Ancak düşen kredi maliyetlerine rağmen neden kredi portföyi artmıyor, biz de merak içindeyiz. Bu konuda bankalar şimdilik geçer not alamadılar.

Eğer kredi verme konusunda bir şeyden çekiniyorlarsa bize anlatsınar biz de öğreneleim. BDDK her bankayı yakından takip ediyor. Varsa bankaların kredi verme konusunda bir sıkıntısı öğrenir ve çözeriz. Yok başka sıkıntı varsa siyasi vs o zaman da o bankalar kendi bilir. Sonuçta bankacılık sektörü birilerinin parasını topla üzerine otur yeri değil. Aldıkları lisans o amaçlı değil.

Halka açık şirketlerin (bankaların vs) bilançolarını ve maliyede performanslarını biz de takip ediyoruz. Ayrıca bakanlık olarak halk nezdinde bankaların itibarı konusunda biz de anket yapıyoruz. Ve sonuçlarını analiz ediyoruz.