Haftasonu eğitim mobbingi!

yazar:

kategori:

Türkiye mobbingle savaşadursun, yerli sermayeli banka personelini haftasonu eğitime çağırma ile tehdit ediyor. 
Son yıllarda bazı banka yoneticilerinin satış baskısı yapmak için kullandığı konulardan biri de eğitim.
Eğitim gibi önemli ve gerekli bir konu nasıl oluyor da baskıya ve psikolojik şiddete dönüşüyor ? Tecrübeli satış personellerine haftasonuna 1-2 gün kala atılan emrivaki maillerde , verilen hedefleri gerçekleştiremedikleri takdirde, zaten hali hazırda gayet iyi bildikleri ve sattıkları ürün ile ilgili ” eğitim “ almak üzere haftasonu belirtilen yerde olmaları gerektiği iletiliyor.
Tüm haftasonu programını alt-üst etmek ve çalışanın haftasonu dinlenme suresini bölerek gasp etmek üzere düzenlenen, çalışan üzerinde ” psikolojik baskı” yaratmayı hedefleyen bu eğitim (!) planlamalarına ” eğitim mobbingi” demek yanlış olmaz.
BELGEYİ SAKLAYIN!
Öte yandan iş hukuku uzmanı Özlen Erdem, söz konusu uygulamanın açık bir mobbing olduğunu ve bu tür uygulamalara maruz kalan kişilerin mutlaka belgeyi saklamalarını ve mahkemeye sunmalarını önerdi.
Mobbingin isbatı için “mobbing ajandası” oluşturulması gerektiğini belirten Erdem, “bu tür uygulamaları gün gün bir ajandaya kaydedin. O gün yanınızda kimin olduğunu bu psikolojik tacize başka kimlerin uğradığını not edin.  ayrıca söz konusu elektronik yazışma açık bir mobbingdir ve belgedir. Personeli eğitim ile psikolojik olarak tehdit eden yönetici hakkında ceza davası da açabilirsiniz. Söz konusu haftasonu eğitime gidilmesi halinde de giriş ve çıkış saatlerini de ajandanıza not ediniz”diye konuştu.