THY zararda da uçtu!

yazar:

kategori:

Yeni havalimanı satın alacağı iddiaları ile hisseleri değer yitiren Türk Hava Yolları şok zarar açıkladı. Şirket 8.1 milyar lira ile adeta zarara uçuş yapmış.
Yeni havalimanı satın alacağı iddiaları ile hisseleri değer yitiren Türk Hava Yolları şok zarar açıkladı. Şirket 8.1 milyar lira ile adeta zarara uçuş yapmış.
THY Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş 2018 yıl sonu Gelir Tablosu KAP’a bildirdi.  
2017 yılını 39,7 milyar TL Satışlar / Hasılat ile 639 milyon TL kar ile kapatan THY 2018 bildiriminde yaptığı zarar ile şok etti. 
THY 2018’de cirosunu % 47,7 artırarak 39,7 milyar TL’den 58,7 milyar TL’ye yükselmesine rağmen 8,1 milyar TL zarar açıkladı 
Uzmanlar Kambiyo zararının 50,8 milyar TL olması, Pazarlama ve Satış giderinin 6,1 milyar TL olması, Finansal giderlerinin 3,5 milyar TL’yi bulması firmanın zararının artmasını sağlarken, firmanın zararında yönetimsel hatalar olduğu yönünde kuşkuları artırdı. Zira finansal olarak yaz aylarındaki döviz hareketlenmelere karşı zamanında tedbirler alınmaması firmanın zararını katlamış olabileceği yönünde görüş bildirdiler.  Uzmanlar, asıl detaylı değerlendirmenin bilanço ve raporların açıklanması sonrası yapılabileceğini belirtmek ile birlikte 8,1 milyar TL’lık zararın savunulabilir bir tarafı olmadığı yönünde görüş birliğine veriyorlar.    


HİSSEDE SATIŞ SÜRDÜ
Öte yandan akşam saatlerinde açıkladığı bilançoda büyük zarar yazan THY’nin haftanın ilk işlem gününde borsada sert satışlar yediği ortaya çıktı. 
Hisse senedinde Yatırım Finansman 6 milyon lota yakın net satış yaptı. Senetteki en etkili satıcı bu kurum olurken, alış tarafında ise 2 milyon lotla Garanti Yatırım oldu. THY hisse senedi sadece son bir haftada yüzde 9.31 değer yitirdi. Son bir yılda ise yüzde 22.9 değer kaybı yaşayan şirketin senetleri bu yıl ocak ayından beri de yüzde 17.1 değer yitirdi.