Vicdanları sızlatan o mektup!

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük yerli ve yabancı oraklı bankasının her cuma düzenlediği BALLI CUMA kampanyası ile milletin 3 kuruşluk parasını vadesizde bırakan bir bankacıya gönderilen mektup vicdanları sızlattı: SENİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM! BANKA SAHİBİNE DE O PARAYI ALLAH YEDİRMESİZ!
Türkiye’nin en büyük yerli ve yabancı ortaklı bankasının her cuma düzenlediği BALLI CUMA kampanyası ile milletin 3 kuruşluk parasını vadesizde bırakan bir bankacıya gönderilen mektup vicdanları sızlattı: SENİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM! BANKA SAHİBİNE DE O PARAYI ALLAH YEDİRMESİZ!
O MEKTUP

Takipteki alacakların artması, artan sendikasyon maliyetleri bazı kötü niyetli banka yöneticilerinin gözünü vatandaşın parasına dikmesine neden oldu. Türkiye’nin en büyük özel bankalarından birisinin her cuma düzenlediği BALLI CUMA kampanyası ile milyonlarca lira, vicdanını hedef baskısı karşısında çekmeceye koyan bankacılar tarafından vadesizde tutuluyor. 
Vade sonunu cuma gününe getiren bazı bankacılar, parayı pazartesi valorlü bağlıyor. Bazıları ise pazartesi daha yüksek orak alacağını belirterek müşterisini kandırıyor.
AHLAK SORUNU
Kendisine güvenerek parasını teslim ettiği bankası tarafından mağdur edilen bir yaşlı bir banka müşterisinin müşteri temsilcisine yazdığı mektup vicdanları sızlattı.
Ağzından kalbini kırabilir korkusu ile arama yerine mutkup yazan yaşlı kadın, Türk bankalarının ve bankacılarının etik değerlerini de sorğuluyor.
İŞTE O MEKTUP:
“Sevgili kızım ……
Senden paramı …. bankasına aktardıktan sonra oradaki kız hesabıma baktı. Diyor ki, … abla bu banka senin paranı her ay vade sonunda cuma gününden pazartesine kadar faizsiz tutmuşlar.
Kızım ben biliyorsun sana çok güvendim. Ne dediysen he dedim. Faiz pazarlığını bile yapmadım. Buluyorsun ki o üç kuruş Nuri amcanın emekliliğinden kalan.
Çok üzüldüm bunun sana faydası oldu ise yinede helal ediyorum. Yok banka için yaptıysan allah o parayı müdürüne de, bankanın umum müdürüne de hatta sahibine de yedirmesin. Seni ararsam kalbini kırarım diye bu mektubu yazdım. seni de allaha haval ettim. seninde iki çocuğun var.
Koşçakal

……. …..”
BANKA GM KARŞI
Yaptığımız araştırmaya göre,  bankada son dönemde BALLI CUMA adı altında düzenlenen vadesiz kampanyaları bankanın Genel Müdürü’nü de rahatsız etmiş. Öyle ki, bazı bölge müdürlerinin açık açık bunu elektronik posta ile hedef vermesi üzerine bölge müdürleri uyarıldı. Ancak, genel müdürün uyarısına rağmen, bölge müdürleri ve yöneticileri BALLI CUMA hedefini yazılı değil sözlü vermeye başladılar.