Ziraat’ten kredi açıklaması: Vardı ki verdik!

yazar:

kategori:

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, Demirören grubuna verilen 700 milyon dolarlık krediyi savundu: Paramız vardı ki verdik!
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın Demirören Ailesi’ne Doğan Medya’nın satın alınması için verdikleri 700 milyon dolarlık kredi ile ilgili konuştu. Aydın, “Ben 700 milyon dolarla kredi yapıyorsam bu, ülkenin ve Ziraat Bankasının gücüdür. Ben kimseden kısmadım ki. Paramız vardı, verdik. Teminatlarımızı da aldık. Adam bir tek medya işi yapmıyor. Petrol var, gaz var, bir sürü şey var. ” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, futbolun bir ekonomi olduğunu, bu ekonominin ayakta kalmasını istediklerini belirterek, “Nakit akışlarında bozukluk var, teminatta sıkıntı yok. Biz, nakit akışlarını düzenlemek istiyoruz. Sadece biz değil, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA, kreditör olarak biz de müşteri de istiyor. Yüzde 8 ile bir kredi yapılandırması, kimseyi de ülkenin kaynaklarını çarçur falan etmedik. Biz ticaret yapıyoruz.” dedi.