EN GÜÇLÜ CEO PINAR ABAY

yazar:

kategori:

ING Bank’ın Genel Müdürü Pınar Abay, Ekonomist Dergisi tarafından yılın En Güçlü CEO’su seçildi.
ING Bank’ın Genel Müdürü Pınar Abay, Ekonomist Dergisi tarafından yılın En Güçlü CEO’su seçildi.
Ekonomist Dergisi en güçlü kadın CEO’ları seçti. Dergi  dünkü sayısında en güçlü CEO listesini açıkladı. Bu listede Pınar Abay birinci oldu.  
Bu yılki sıralamada ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay birinci oldu. Abay’ı MW Holding CEO’su Ebru Dorman ve Philips Ortadoğu ve Türkiye CEO’su Özlem Fidancı izledi.
EN ÇOK KÜÇÜLEN BANKA
Ekonomist Dergisi Pınar Abay’ı en güçlü CEO olarak açıklarken, bankası ING Türkiye’nin 2018 yılında en çok küçülen bankalar arasında olması da dikkat çekti. Banka, son iki yılda ciddi anlamda küçülmüş ve şube sayısını 226’ya düşürmüştü. Banka yine 2018 yılı bilançosunu TL bazında 25 büyütürken, dolar bazında yüzde 10.30 küçültü.
 

Resim iki kere tıklaİŞTE CEO’LARIN KARNESİ

İşte CEOların Karnesi
Banka çalışanlarının performans değerlendirmesi olur da üst yönetimin olmaz mı? Banka CEO’larının performans karnesi bilançolar. İşte son bilançolar ışığında  İş Bankas, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, Yapı Kredi Bankası, TEB ve ING CEO’larının karlılık karnesi:


PINAR ABAY KİMDİR?
Pınar Abay’ın özgeçmişi İng Bank internet sitesinde şu şekilde anlatılıyor:
Eğitimini Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde burslu okuyarak ve Yüksek Şeref derecesi alarak tamamlamıştır. Ayrıca Harvard Business School’da İşletme Yüksek Lisans eğitimi almıştır. ING Bank’a katılmadan önce McKinsey & Company Türkiye’nin bankacılık sektöründen sorumlu şirket ortağı olarak görev almıştır. McKinsey & Company bünyesinde 1998 yılında çalışmaya başlamış ve 13 yıllık kariyeri süresince İstanbul’un yanı sıra New York ve San Francisco Silikon Vadisi’nde global finans kuruluşlarına danışmanlık yapmıştır. Pınar Abay, ING Bank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini Ekim 2011’den bu yana sürdürmektedir. Ek olarak, Temmuz 2016 itibarıyla ING Belçika Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştır. Abay, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.