Yapı Kredi’den yeni ihrac

yazar:

kategori:

Yapı Kredi’nin  500 milyon dolar tutarında 5.5 yıl vadeli tahvil ihracına çıkarken ihraçta getiri beklentisi yüzde 8.25 civarı olarak belirlendi. Faiz piyasa tarafından yüksek bulundu.
Yapı Kredi’nin  500 milyon dolar tutarında 5.5 yıl vadeli tahvil ihracına çıkarken ihraçta getiri beklentisi yüzde 8.25 civarı olarak belirlendi. Refinitiv servislerinden IFR’da yer alan habere göre ihracı Citi, Emirates NBD Capital, Morgan Stanley, SMBC Nikko, Standard Chartered Bank ve UniCredit yönetiyor.
YÜKSEK ORANLI BORÇLANMA
Tahvil ihraçları için konuşulan oranlar, yurtiçindeki yıllık DTH faizinin iki katına yakın. Yurtiçinde şirketlerin kullandığı döviz kredilerinin ortalama faizine göre de yüzde 50 daha pahalı seviyelerde.
Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye’de bankaların 1 yıllık dolar cinsi döviz mevduat oranları yüzde 4.4 düzeyinde bulunuyor. Bankalar bu kaynak maliyetine karşın ortalama yüzde 6 civarında bir faizle ticari kredi kullandırıyor.
EN YÜKSEK PERFORMANS
YKB dört büyükler arasında karlılığını en fazla artıran banka oldu. 2017 yılını 3,6 milyar TL kar ile kapatan banka 2018 yılını 4,6 milyar TL ile yüzde 29,1 artış ile kapatarak 2018’in karlılık artışında en iyi performansı gösteren banka oldu.
 İş Bankası karlılığını yüzde 9,2 artırarak 6,2 milyar TL’den 6,7 milyar TL’ye yükseltirken, Garanti Bankası yüzde 4,6 artırarak 6,3 milyar TL’den 6,6 milyar TL’ye yükselterek yılı kar artışında artıda kapattı.