40 ton İşid altını nerede?

yazar:

kategori:

İşid’in elinde bulunan 40 ton altın ne oldu. İddialar havada uçuşuyor. Suriye’nin devlete bağlı Milli Suriye Haber Ajansı, bu altınların Amerika’ya sevk edildiğini iddia ederken, bir başka iddia ise bazı miktarın YPG’nin elinde olduğu. Peki bu altınların Türkiye’ye gelme olasılığı var mı?
Suriye’nin devlete bağlı Milli Suriye Haber Ajansı Şubat’ın 26’sında bir haber yayımladı. Haber git gide dünyada da yayılmaya başladı. Haberde ortalığı dünya çapında karıştıracak bir iddia yer aldı: ABD Işid’la anlaşıp 40 ton Işid altınını ABD’ye sevk etti. Altının bir kısmının ise YPG-PYD güçlerinin eline geçtiği ise bir diğer önemli iddia.
Haber “ABD ile Işid Arasındaki Altın Anlaşması” adını taşıyor. İddia şu: Şubatın 24’ünde pazar gecesi gecenin karanlığında Işid’den alınan altın külçelerini ABD’ye transfer amacıyla helikopterlere yüklendi.
İddia, altınların Suriye’nin Deir Ez Zor bölgesinde Işid’in son elde tuttuğu nokta olan Al-Baghouz bölgesinde gerçekleştiği yönünde.
TÜRKİYE’YE GELİR Mİ?
Amerika’ya giden altınların dışında YPG’nin elinde de önemli bir miktar altının bulunduğu iddia ediliyor. Bu altınların Türkiye’de piyasaya sürülme olasılığı  bazı çevreler tarafından dile getiriliyor.