İK’dan SMS’li hedef uyarısı

yazar:

kategori:

Bankacılık hedef baskısında çağ atlıyor. Şimdi de hedefini tutturamayan personel, SMS ile uyarılıyor. Uğur Durak yazıyor:
Sms kavramı İngilizce “Short Message Service” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçe ’de “Kısa Mesaj Servisi” anlamına gelmektedir. 
SMS; 160 karaktere kadar cep telefonu aracılığıyla yazılan bir metni diğer bir cep telefonuna gönderilmesini sağlayan hizmetin adıdır.
Ülkemizde SMS ile yapılan işlerin listesine baktığımızda;
-Bayram tebriki
-Mağazalardan indirim haberleri
-Bankalardan gelen güvenlik kodları
-Siyasi partilerden gelen şirin mesajlar
-Hedef Gerçekleştirme ve Personeli Güdüleme

Evet, yanlış okumadınız.
Katılım Bankacılığı konusunda ülkemizde faaliyet gösteren bir banka artık personellerine SMS ile Hedef /Gerçekleşme ve güdüleme çalışmasına başlamıştır.
Personeline attığı mesajlar bazen operatör yoğunluğu nedeniyle iş saatleri dışında gelmektedir.
Gelen mesajlar personelin hedefleri konusunda nerede olduğu ve nereye gitmesi gerektiğini gösterir şekilde hazırlanmıştır. Bu uygulama yurtdışında kişinin özel alanına girildiği için suç teşkil ederken, ülkemizde personel güdüleme konusunda kendi içinde ödül almıştır.
Teknolojiye uyum sağlamak güzel ama bir sınırı olmalı.
Zaten daralan ve her geçen gün şartların zorlaştığı bir ekonomide canla başla çalışan personeline SMS ile varlı vakitsiz birde mesaj ile dürtmek saçmalığın dik alasıdır.
SMS ile uyarıldığında daha mı etkin çalışılıyor?
SMS ile hedeflere daha mı kolay ulaşılıyor?

Hayır, bu aslında İK yönetimin sinsi bir planıdır. Sistem şu şekilde çalışmaktadır. Personeline gönderdiği bu mesajlar ile ileride olası yol ayrımları oluştuğunda kendi ellerinde kanıt olsun diye bu mesajlar gönderiliyor.
İster Katılım Bankası olsun, ister Normal Banka olsun… 2019 ve sonrasında personel azaltmak zorunda kalacak ve olası dava süreçlerinden biz personeli uyardık ama hedeflerini tutturamadı. “Biz suçsuzun Hâkim Bey” diyebilmek için bu SMS’ler gönderiliyor. Ayrıca SMS’lerin okunu veya okunmadan silindi bilgisi de ayrıca kayıt altına alınarak yine kendilerini korumaktadırlar.
Bende size tavsiye gelen SMS ’leri okuyun, okumadan silmeyin.
Size gelen mesajlar şahsi telefonunuza gelmişse ve mesai saatleri dışında geldiyse bunları muhakkak saklayın.
Sektörde faaliyet gösteren meslektaşlarımın tüm hedeflerinin %100 tutmasını dilerim.
Saygılarımla,
Uğur Durak
Eski Bankacı, Genç Müteşebbis
ugurdurak34@gmail.com
@ugurdurakofficial  (Instagram)
NOT: ‘’Hayat Bazen Kaybettiğin Yerden Başlar’’ Kitabım bitti. Çok kısa bir süre sonra ulaşabileceksiniz.